Surf and turf, ıstakoz, karides ve deniz tarağı gibi deniz ürünlerinin kırmızı etle bir arada servis edildiği bir yemektir. Kırmızı et olarak genelde biftek ve bonfile tercih edilir. ''Surf'' kelimesi denizden gelen yiyecekleri, ''turf'' kelimesi ise karadan gelen yiyecekleri temsil eder. Lüks restoranlarda sıklıkla bulunan surf and turf yemeğinde genelde ızgara biftek ve ızgarada pişmiş ıstakoz kuyruğu birlikte servis edilir. Surf and turf yemeğinin yanında sotelenmiş sebzeler, patates püresi ve tereyağlı soslar sunulabilir. Masterchef'te bir yarışmacının hazırlamasıyla gündem olan surf and turf yemeği, evlerde ve restoranlarda farklı kombinasyonlarla denenebilir.
Surf and turf yemeği genelde gösterişli tabaklarda sunulur. Özel günlerde tercih edilir.
Malzemeler;
Tempura sos için:
Yapılışı: Öncelikle dana bonfileyi tuzlayın ve ızgarada yüksek ateşte pişirin. Pancar ve bal kabağını küp küp doğrayın. Tereyağını tavaya alın ve bal kabağı ile pancarı soteleyin. Farklı bir tavanın içinde kaz ciğerini pişirin. Ayrı bir tavada mantarları suyunu salıp çekene kadar pişirin. Dilerseniz, fırınlamayı da deneyebilirsiniz.. Sos için tüm malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Karides ve deniz tarağını sosa bulayın. Ardından kızgın yağda pişirin. Servis tabağına önce dana bonfileyi yerleştirin. Üzerine kaz ciğeri ve mantarı ekleyin. Bonfilenin yanına karides ve deniz tarağını ilave edin. Son olarak sotelenmiş sebzeler ve patates püresini tabağa ekleyerek servis edin. Malzemeleri kendi damak zevkinize göre değiştirebilir, dana bonfile yerine biftek kullanabilirsiniz.