Kaju Hasadı Nasıl Yapılır?

Kaju nasıl hasat edilir? Sizler için kaju nasıl hasat edilir anlattık. İşte, kaju nasıl hasat edilir:
Kaju Hasadı Nasıl Yapılır?
05 Aralık 2022, 16:53

Kaju, dünya çapında sevilen sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Kaju ağacınız kaju elması üretmeye başladığında, bu, kaju fıstığının yolda olduğu anlamına gelir! Kaju elmalarını nasıl seçeceğinizi, fındıkları elmalardan nasıl ayıracağınızı ve kendi kajularınızın harika bir hasadının tadını çıkarmak için fındıkları doğru şekilde nasıl saklayacağınızı öğrenin. Sizler için kaju nasıl hasat edilir anlattık. İşte, kaju nasıl hasat edilir:

Kaju Elmalarını Toplama

  1. Kaju ağaçlarının altındaki alanı iyi tırmıklayın ve yabani otlardan arındırın. Bu, fındıkların hasat için hazır olduğu zaman olan düşmeye başlayan kaju elmalarının hiçbirini kaçırmamanız içindir. Bu şekilde çürümeye veya böceklere karşı da daha az duyarlı olacaklar.
  2. Elmalar ağaçtan düşmeye başlayana kadar kajuları hasat etmeyi bekleyin. Kaju fıstığı, kaju elması adı verilen dolmalık biber şeklindeki bir meyvenin ucuna takılır. Kaju elması yeşilden sarıya, pembeye veya kırmızıya dönecek ve olgunluğa erişmeye başladığında ceviz donuk bir griye dönüşecektir. Kaju elmalarının ağaçtan yere düşmeye başlaması, olgunluğun tamamlandığını gösterir ve bu, onları hasat etmek için mükemmel bir zamandır.
  3. Kaju elmaları ve fındıkları toplayın. Kaju elmaları düşmeye başladığında, ağaçların altındaki zemini kazıyın ve kaju elmaları ile fındıkları toplayın. Hasat sırasında kaju elmaları ve fındıkları tutmak için bir sepet veya çuval idealdir.

Kaju Fıstığını Kaju Elmalarından Ayırmak

  1. Verimlilik için kaju fıstığını elmalardan elle ayırın. Kaju fıstığını sıkıca çevirin ve kaju elmasından elinize ayrılacaktır. Kaju fıstığını elmalardan iki ayrı yığın halinde ayırın.
  2. Temiz bir mola için fındıkları elmalardan ayırmak için ip kullanın. Kaju elması ve cevizin birleştiği yere, onları temiz bir şekilde ikiye bölecek şekilde bir parça ipi sıkıca bağlayın. Fıstığı elmadan ayırmak için ip kullanmak, özellikle kaju elmasını da kullanmak istiyorsanız önemlidir.
  3. Ayıklanmış kajuları kuruması için güneşte bırakın. Kajuları yayın ve doğrudan güneş ışığı alan tepsilere yerleştirin. Üç gün kurumaya bırakın ve gece boyunca bir muşamba ile örtün.

Kajuların Saklanması

  1. Kajuları serin ve kuru bir yerde saklayın. Kabuklu kaju fıstığı, güneş ışığından ve nemden uzakta saklanması koşuluyla iki yıla kadar dayanabilir. Kaju fıstığının işlenmesi oldukça büyük bir çile olduğu için, çalışmak için uygun bir hasat elde edene kadar beklemek daha verimli olabilir.
  2. Böcek zararlılarından endişeleniyorsanız, kajuları dondurucuda saklayın. Karıncalar, tahıl bitleri ve yemek güveleri de kaju fıstığının tadını çıkarır. Kajuları dondurucuda saklamak, böceklerin kaju zulanıza girme şansını ortadan kaldırır.
  3. Kajuları saklamak için hava geçirmez bir kap kullanın. Hasat edilen kajularınızı ister kilerde ister derin dondurucuda saklamayı tercih edin, kapaklı bir cam veya plastik kap en iyi seçimdir. Kapak her zaman sıkı ve emniyetli olmalıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Kaju kreması nasıl hazırlanır?
  2. Kuruyemişli tarifler
  3. Kajunun faydaları nelerdir?
  4. Kaju nasıl kavrulur?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo