ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ETLİ SALATA TARİFLERİ: BAYRAMA ÖZEL 10 ETLİ SALATA TARİFİ

ETLİ SALATA TARİFLERİ: BAYRAMA ÖZEL 10 ETLİ SALATA TARİFİ

Etli salata nasıl yapılır? Salatanın içerisinde hangi etler kullanılır? İşte, bayram sofralarını renklendirecek birbirinden lezzetli 10 nefis etli salata tarifi:
Etli Salata Tarifleri: Bayrama Özel 10 Etli Salata Tarifi

Ana yemeklerin yanında sunulan salatalar, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Kimi zaman yoğurtla, kimi zaman sebzelerle zenginleştirilen salatalar, düşük kalorili olduğu için diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Bayram sofralarından salatayı eksik etmek istemeyenler için, birbirinden farklı tarifleri yazımızda derledik. İşte, İşte, Başak Öngel'den bayram sofralarına özel 10 etli salata tarifi:



Malzemeler;

  • Salata için:
  • Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı et
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 5 adet arpacık soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Sos için:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Tuz, kekik, karabiber


Yapılışı: Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım. Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim. Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim.



Malzemeler;

  • Salatası için;
  • 1 göbek marul
  • 1 kırmızı biber
  • 1 havuç
  • 200 gr bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 haşlanmış yumurta
  • 5 dal maydanoz
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sos için:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı hardal


Yapılışı: Bonfileyi jülyen doğrayalım. Yumurtayı katı şekilde haşlayalım. Bonfileyi yanmaz tavada 10 dakika yüksek ateşte yağsız şekilde kavuralım. Yumurtanın kabuklarını soyalım ve parçalamadan ince dilimler şeklinde doğrayalım. Sebzeleri sirkeli suyla yıkayalım. Göbek marulu ince ince doğrayalım. Havucu rendeleyelim. Kırmızı biberleri ve maydanozları ince ince doğrayalım. Ayrı bir kâsede sos malzemelerini çırpalım. Kâsenin tabanına sebzeleri üzerine et ve yumurtayı ekleyelim.  En üstüne de sosu gezdirip servis edelim.



Malzemeler;

  • 3 haşlanmış patates
  • 4 haşlanmış havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 200 gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1 çay kaşığı pul kırmızı biber
  • 3 kornişon turşusu
  • 2 katı haşlanmış yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı: Eti 1 saat boyunca hiçbir şey eklemeden haşlayalım. Yumurtaları 10 dakika boyunca haşlayalım. Bezelyeleri haşlayalım. Patates ve havucu kabuğuyla beraber haşlayalım. Bütün malzemeleri ufak küpler halinde doğrayalım. Mayonez ve tuzu karıştıralım ve salata malzemelerine ekleyelim. Yarım saat soğutup servis edelim. Dilerseniz içerisine küp küp dana jambon doğrayabilirsiniz.



Malzemeler;

  • Salata için:
  • 1 adet göbek marul
  • 3 dilim İzmir tulum peyniri
  • 6 dilim füme dil
  • Sos için:
  • 4 çay kaşığı mayonez
  • 5 çay kaşığı ılık su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı: Göbek marulu sirkeli suda yıkayalım ve iri parçalar haline doğrayalım. Tulum peyniri ve füme dil etini jülyen doğrayıp salatanın üzerine yerleştirelim. Sos için sarımsakları tuz ile dövelim ve ılık su ekleyelim. Son olarak mayonezi de sosa karıştıralım ve bütün salatayı harmanlayıp servis edelim. Haşlanmış yumurta ile zenginleştirebilirsiniz.



Malzemeler;

  • 300 gr dana bonfile
  • 150 gr kuru domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı iri parçalı ceviz
  • 1 adet mor kuru soğan
  • Yarım limon suyu


Yapılışı: Bonfileyi jülyen doğrayıp yanmaz tavada hiçbir şey eklemeden önce yüksek sonra düşük ateşte 15-20 dakika pişirelim. Kuru domatesleri 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra iri iri doğrayalım. Soğanları piyazlık doğrayalım tuz ile ovalım, maydanozları da iri iri doğrayalım. Bütün malzemeleri harmanlayalım. Zeytinyağı ve limon suyun üzerlerine gezdirip servis edelim.



Malzemeler;

  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 adet haşlanmış pancar
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 diş sarımsak


Yapılışı: Pancarları bol suda 1 saat haşlayalım. Kuzu etini Ayçiçek yağıyla 25-30 dakika kavuralım. Mayonez, süzme yoğurt ve sarımsağı karıştıralım. Et ve pancarı bir kâseye alıp üzerine tuzu ekleyelim. Sosumuzla karıştıralım ve üzerine toz biber serpip servis edelim. İsteğe göre salata ekleyebilirsiniz.



Malzemeler;

  • Köfte için;
  • 250 gr kıyma (yağsız)
  • 2 yemek kaşığı ekmek içi
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Salata için;
  • Yarım göbek marul
  • Yarım demet maydanoz
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Yoğurt sosu için:
  • 2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 adet yeşil soğan


Yapılışı: Soğanı incecik doğrayalım ve kıymaya ekleyelim. Ardından köftenin diğer malzemelerini de ekleyelim ve 5 dakika güzelce yoğuralım. Köfte kıymamızın soğuk olmasına dikkat edelim tercihen donup çözülmüş kıyma olmamalı. Köfteleri zeytin büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayalım ve dışını hafif unlayıp yanmaz tavada 10 dakika sallayarak pişirelim. Salata malzemelerini yıkayalım ve fazla küçültmeden doğrayıp kâseye alalım. Kornişon ve yeşil soğanı incecik doğrayıp süzme yoğurtla karıştıralım ve yeşilliklerin üzerine dökelim. Salatanın en üst kısmına köfteleri ekleyelim ve servis edelim.



Malzemeler;

  • Köfte için;
  • 250 gr kıyma (yağsız)
  • 2 yemek kaşığı ekmek içi
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Salata için;
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım limon suyu
  • Yarım portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı: Soğanı ince doğrayalım ve kıymaya ekleyelim. Ardından köftenin diğer malzemelerini de ekleyelim ve 5 dakika güzelce yoğuralım. Köfte kıymasının soğuk olmasına dikkat edelim tercihen donup çözülmüş kıyma olmamalı. Haşlanmış nohutları limon suyu, portakal suyu, kimyon ve zeytinyağı ile harmanlayıp iri doğradığımız maydanozları ekleyelim. Köfteleri yanmaz tavada sallayarak 10 dakika pişirelim ve nohutların üzerine döküp servis edelim.