Etli Salata Tarifleri: Yılbaşına Özel 15 Etli Salata Tarifi

Etli salata nasıl yapılır? Salatanın içerisinde hangi etler kullanılır? İşte, yılbaşı sofralarını renklendirecek birbirinden lezzetli 15 nefis etli salata tarifi!
Etli Salata Tarifleri: Yılbaşına Özel 15 Etli Salata Tarifi
21 Aralık 2023, 10:15

Yılbaşı sofralarında farklı lezzetler denemek isteyenler için birbirinden lezzetli etli salata tariflerini yazımızda derledik. İşte, İşte, Başak Öngel'den yılbaşı sofralarına özel 15 etli salata tarifi:

  1. Klasik Etli Salata

Malzemeler;

  1. Salata için:
  2. Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı et
  3. 4-5 adet kornişon turşu
  4. 5 adet arpacık soğan
  5. 2 adet sivri biber
  6. 1 adet kırmızı biber
  7. Yarım demet maydanoz
  8. Sos için:
  9. 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  10. Yarım limonun suyu
  11. 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  12. 1 çay kaşığı hardal
  13. Tuz, kekik, karabiber

Yapılışı: Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım. Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim. Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim.

  1. Bonfile Salatası

Malzemeler;

  1. Salatası için;
  2. 1 göbek marul
  3. 1 kırmızı biber
  4. 1 havuç
  5. 200 gr bonfile
  6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 1 haşlanmış yumurta
  8. 5 dal maydanoz
  9. Kekik
  10. Tuz
  11. Karabiber
  12. Sos için:
  13. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  14. 1 yemek kaşığı limon suyu
  15. 1 çay kaşığı hardal

Yapılışı: Bonfileyi jülyen doğrayalım. Yumurtayı katı şekilde haşlayalım. Bonfileyi yanmaz tavada 10 dakika yüksek ateşte yağsız şekilde kavuralım. Yumurtanın kabuklarını soyalım ve parçalamadan ince dilimler şeklinde doğrayalım. Sebzeleri sirkeli suyla yıkayalım. Göbek marulu ince ince doğrayalım. Havucu rendeleyelim. Kırmızı biberleri ve maydanozları ince ince doğrayalım. Ayrı bir kâsede sos malzemelerini çırpalım. Kâsenin tabanına sebzeleri üzerine et ve yumurtayı ekleyelim.  En üstüne de sosu gezdirip servis edelim.

  1. Etli Rus Salatası

Malzemeler;

  1. 3 haşlanmış patates
  2. 4 haşlanmış havuç
  3. 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  4. 1 küçük kırmızı soğan
  5. 200 gr yağsız kuşbaşı dana eti
  6. 1 su bardağı mayonez
  7. 1 çay kaşığı pul kırmızı biber
  8. 3 kornişon turşusu
  9. 2 katı haşlanmış yumurta
  10. 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Eti 1 saat boyunca hiçbir şey eklemeden haşlayalım. Yumurtaları 10 dakika boyunca haşlayalım. Bezelyeleri haşlayalım. Patates ve havucu kabuğuyla beraber haşlayalım. Bütün malzemeleri ufak küpler halinde doğrayalım. Mayonez ve tuzu karıştıralım ve salata malzemelerine ekleyelim. Yarım saat soğutup servis edelim. Dilerseniz içerisine küp küp dana jambon doğrayabilirsiniz. 

Klasikten şaşmam derseniz: Rus Salatası Tarifi: Rus Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Füme Etli Salata

Malzemeler;

  1. Salata için:
  2. 1 adet göbek marul
  3. 3 dilim İzmir tulum peyniri
  4. 6 dilim füme dil
  5. Sos için:
  6. 4 çay kaşığı mayonez
  7. 5 çay kaşığı ılık su
  8. 2 diş sarımsak
  9. 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Göbek marulu sirkeli suda yıkayalım ve iri parçalar haline doğrayalım. Tulum peyniri ve füme dil etini jülyen doğrayıp salatanın üzerine yerleştirelim. Sos için sarımsakları tuz ile dövelim ve ılık su ekleyelim. Son olarak mayonezi de sosa karıştıralım ve bütün salatayı harmanlayıp servis edelim. Haşlanmış yumurta ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kuru Domatesli Bonfile Salata

Malzemeler;

  1. 300 gr dana bonfile
  2. 150 gr kuru domates
  3. Yarım demet maydanoz
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1.5 çay kaşığı tuz
  6. Yarım çay bardağı iri parçalı ceviz
  7. 1 adet mor kuru soğan
  8. Yarım limon suyu

Yapılışı: Bonfileyi jülyen doğrayıp yanmaz tavada hiçbir şey eklemeden önce yüksek sonra düşük ateşte 15-20 dakika pişirelim. Kuru domatesleri 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra iri iri doğrayalım. Soğanları piyazlık doğrayalım tuz ile ovalım, maydanozları da iri iri doğrayalım. Bütün malzemeleri harmanlayalım. Zeytinyağı ve limon suyun üzerlerine gezdirip servis edelim.

  1. Pancarlı Et Salatası

Malzemeler;

  1. 250 gr kuzu kuşbaşı
  2. 2 adet haşlanmış pancar
  3. 1 çay bardağı mayonez
  4. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  5. 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  6. 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  7. 1 diş sarımsak

Yapılışı: Pancarları bol suda 1 saat haşlayalım. Kuzu etini Ayçiçek yağıyla 25-30 dakika kavuralım. Mayonez, süzme yoğurt ve sarımsağı karıştıralım. Et ve pancarı bir kâseye alıp üzerine tuzu ekleyelim. Sosumuzla karıştıralım ve üzerine toz biber serpip servis edelim. İsteğe göre salata ekleyebilirsiniz.

  1. Köfteli Salata

Malzemeler;

  1. Köfte için;
  2. 250 gr kıyma (yağsız)
  3. 2 yemek kaşığı ekmek içi
  4. 1 adet küçük boy kuru soğan
  5. 1 diş sarımsak
  6. Yarım yumurta
  7. Maydanoz
  8. Tuz
  9. Karabiber
  10. Salata için;
  11. Yarım göbek marul
  12. Yarım demet maydanoz
  13. 8-10 adet çeri domates
  14. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  15. Yoğurt sosu için:
  16. 2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  17. 3 adet kornişon turşu
  18. 1 adet yeşil soğan

Yapılışı: Soğanı incecik doğrayalım ve kıymaya ekleyelim. Ardından köftenin diğer malzemelerini de ekleyelim ve 5 dakika güzelce yoğuralım. Köfte kıymamızın soğuk olmasına dikkat edelim tercihen donup çözülmüş kıyma olmamalı. Köfteleri zeytin büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayalım ve dışını hafif unlayıp yanmaz tavada 10 dakika sallayarak pişirelim. Salata malzemelerini yıkayalım ve fazla küçültmeden doğrayıp kâseye alalım. Kornişon ve yeşil soğanı incecik doğrayıp süzme yoğurtla karıştıralım ve yeşilliklerin üzerine dökelim. Salatanın en üst kısmına köfteleri ekleyelim ve servis edelim.

  1. Köfteli Nohut Salatası

Malzemeler;

  1. Köfte için;
  2. 250 gr kıyma (yağsız)
  3. 2 yemek kaşığı ekmek içi
  4. 1 adet küçük boy kuru soğan
  5. 1 diş sarımsak
  6. Yarım yumurta
  7. Maydanoz
  8. Tuz
  9. Karabiber
  10. Salata için;
  11. 2 su bardağı haşlanmış nohut
  12. Yarım demet maydanoz
  13. 1 çay kaşığı kimyon
  14. Yarım limon suyu
  15. Yarım portakal suyu
  16. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Soğanı ince doğrayalım ve kıymaya ekleyelim. Ardından köftenin diğer malzemelerini de ekleyelim ve 5 dakika güzelce yoğuralım. Köfte kıymasının soğuk olmasına dikkat edelim tercihen donup çözülmüş kıyma olmamalı. Haşlanmış nohutları limon suyu, portakal suyu, kimyon ve zeytinyağı ile harmanlayıp iri doğradığımız maydanozları ekleyelim. Köfteleri yanmaz tavada sallayarak 10 dakika pişirelim ve nohutların üzerine döküp servis edelim.

  1. Buğdaylı Köfteli Salata

Malzemeler;

  1. Köfte için;
  2. 250 gr kıyma (yağsız)
  3. 2 yemek kaşığı ekmek içi
  4. 1 diş sarımsak
  5. Yarım yumurta
  6. Maydanoz
  7. Tuz
  8. Karabiber
  9. Salata için:
  10. 1 su bardağı haşlanmış buğday
  11. 1 çay bardağı haşlanmış süt mısır
  12. Yarım portakal suyu
  13. 1 lime suyu
  14. Yarım demet maydanoz
  15. Yarım demet dereotu
  16. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Köfte malzemelerini güzelce yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakalım. Buğday ve mısırı karıştıralım ardından içerisine lime ve portakalı suyunu ekleyelim. Maydanoz ve dereotunu incecik doğrayıp salataya karıştıralım. Köfteleri yağlı kâğıt üzerine koyup 200 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirelim. Köfteler ve salatayı karıştıralım üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim.

  1. İzmir Söğüşü

Malzemeler;

  1. 200 gr kuzu beyin
  2. 300 gr kuzu yanak
  3. 300 gr kuzu dil
  4. Yarım demet maydanoz
  5. 3 domates
  6. 2 kırmızı soğan
  7. Tuz
  8. Karabiber
  9. Kimyon
  10. Kırmızı pul biber

Yapılışı: Beyin, yanak ve dili bir gece önceden bol suyla haşlayıp bir gece boyunca haşladığımız suyun içerisinde dinlenmeye bırakalım. Maydanozu iri parçalara bölelim, soğanı piyazlık doğrayalım, domatesi dilimleyelim. Beyni yanak ve dilin suyunu süzüp yanmaz tavada ısıtalım. Baharatları ekleyelim. Salata malzemeleriyle karıştırıp üzerine tuzunu atalım. Dilerseniz lavaş içerisinde dürüm olarak da servis edebilirsiniz.

  1. Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası

Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası

Malzemeler

  1. 1 adet 150 gr’lık antrikot
  2. 1 adet kök rezene, çok ince dilimlenmiş
  3. ½ adet portakal, kabuğu ve beyaz kısımları temizlenip doğranmış
  4. 50 gr Amerikan pirinci
  5. 50 gr haşlanmış yeşil mercimek
  6. 5 gr maydanoz yaprağı
  7. 2 dal Frenk soğanı, kıyılmış
  8. Zeytinyağı
  9. Tuz, karabiber
  10. Sos için:
  11. 1 çay kaşığı Dijon hardalı
  12. 1 çorba kaşığı portakal suyu
  13. 1 tatlı kaşığı lime suyu
  14. Sızma zeytinyağı
  15. Tuz

Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Sos için; hardal, portakal suyu, lime suyu, bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağı kapalı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp hafifçe zeytinyağlayın. Antrikotun her iki tarafını tuzlayıp karabiberledikten sonra tavaya koyun. Orta pişmiş kıvam için her yüzünü 1,5 dakika pişirin. Kenara alıp 2 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin. Rezene dilimleri, haşlanmış pirinç, yeşil mercimek, maydanoz yaprakları ve portakal parçalarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu gezdirip et dilimleriyle tamamlayın. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirip servis edin.

  1. Izgara Ayvalı Rozbif Salatası

Izgara Ayvalı Rozbif Salatası

Malzemeler

  1. 1 bağ bebek roka
  2. 2 adet yedikule marulu
  3. 1/4 adet ayva (Dilimleyip harlı ızgarada iz yapıp kızartın.)
  4. 1/2 adet salatalık
  5. 1/4 adet chili biber
  6. 1 dilim kruton (Küp kesilip fırında kurutulmuş ekmek)
  7. 1/2 adet kırmızı soğan
  8. 100 gr rozbif (Her biri 25 gram = 4 dilim)
  9. 1 adet baby mısır koçanı (Boylamasına ikiye kesilmiş)

Sos için:

  1. 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  2. 1 kahve kaşığı taneli hardal
  3. 1 fincan zeytinyağı
  4. 1 yemek kaşığı kapari (Doğranmış)

Yapılışı: Öncelikle salatada kullanacağınız tüm yeşillikleri yıkayın ve kuruması için bekleyin. Ardından salata sosu için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Rozbif dışında kalan tüm malzemeleri, yukarıda anlatıldığı şekilde hazırlayın ve salata sosunun içerisine alın. Malzemeleri salata sosuyla harmanladıktan sonra salata kasesine alın. Kırmızı soğan, kruton ekmek ve ayvaları, kasenin en üstüne gelecek şekilde çıkartın. Üzerine rozbif dilimlerini bükerek yerleştirin. Afiyet olsun.

  1. Kestaneli Roka Salatası

Kestaneli Roka Salatası

Malzemeler:

  1. 1 demet roka (veya bebek ıspanak)
  2. 250 gr kestane (Şeker ilavesiz)
  3. 100 gr eski kaşar peyniri
  4. 7~8 kiraz domates
  5. 3~4 dilim pastırma
  6. Yarım yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sosu için;

  1. 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. Tuz
  4. Karabiber

Yapılışı: Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Pastırmaları ilave edip hafif kızartın.Rokayı ayıklayıp yıkayın. Salata tabağına rokayı yerleştirin. Üzerine ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri, soyulmuş kestaneleri, pastırma dilimlerini ve rendelediğiniz kaşar peynirlerini ilave edin. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.

  1. Et Salatası

Et Salatası

Malzemeler:

  1. Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı et
  2. 4-5 adet kornişon turşu
  3. 5 adet arpacık soğan
  4. 2 adet sivri biber
  5. 1 adet kırmızı biber
  6. Yarım demet maydanoz

Sos için:

  1. 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. Yarım limonun suyu
  3. 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  4. 1 çay kaşığı hardal
  5. Tuz, kekik, karabiber

Yapılışı: Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım. Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim. Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim.

  1. Yam Nua

Yam Nua

Malzemeler:

  1. 300 gr antrikot
  2. 15 tane cherry domates
  3. 1 yemek kaşığı balık sosu
  4. 2 çay kaşığı şeker
  5. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 büyük arpacık soğan, ince dilimlenmiş
  7. 2 dal ince dilimlenmiş taze soğan
  8. 2 limon otu, ince dilimlenmiş
  9. 2 acı biber, ince dilimlenmiş
  10. 2 diş sarımsak, ezilmiş
  11. 1,5 su bardağı kişniş yaprağı
  12. 1 su bardağı nane yaprağı
  13. 1 su bardağı ince doğranmış salatalık

Sos için;

  1. ¼ su bardağı taze limon suyu
  2. 2 yemek kaşığı balık sosu
  3. 1 çay kaşığı ezilmiş kırmızı pul biber
  4. ½ çay kaşığı şeker
  5. Tuz
  6. Karabiber

Yapılışı: Antrikot pişirlir ve dilimlenerek kenara alınır. Salata için domatesler ikiye bölünür, kişniş ve nane düzensiz birkaç parçaya bölünür. Kalan yeşillik eklenir. Sos için olan malzemeler karıştırılır, homojen bir kıvam alır. Salata içerine antirikot ve sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Şunlara da göz atın;

  1. Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
  2. Yılbaşı Sofraları İçin Nefis 35 Meze Tarifi
  3. Yılbaşı Sofralarına Özel 30 Pratik Aperatif Tarifi
  4. Doyurucu Salata Tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo