Ciğer Nasıl Pişirilir?

Sağlığa faydalarının yanı sıra, çok lezzetli olan ciğer nasıl pişirilir? Sizlere 4 farklı ciğer pişirme yönteminden bahsettik. İşte ciğer nasıl pişirilir:
Ciğer Nasıl Pişirilir?
22 Nisan 2024, 10:33

Ciğer olarak adlandırılan ve bahsedilen asıl ciğer genellikle karaciğerdir. Bahsedilirken direk ciğer olarak adlandırılır.  Ciğer bir sakatattır. Yani hayvanın organlarından biridir. Vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Aynı zamanda sınırsız sağlık yararı vardır. Sakatatların tamamında olduğu gibi ciğerde de taze olanını tercih etmeye özen göstermelisiniz. Taze olan ciğeri satın aldıktan sonra sonra pişirmeye geçmeden önce yapmanız gereken birkaç şey vardır. Bunlar;

  1. Ciğer üzerinde ince bir zar vardır, bu zardan ciğeri hassas bir şekilde ayırmanız gerekir.
  2. Damar ve sinirler gözlemlenerek ayıklanmalıdır. 

Kasabınıza rica ederseniz bu işlemleri onlarda gerçekleştirecektir.

ciğer şiş

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer ayıklandıktan, temizlendikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz. Genellikle ciğer kavurma, şiş, yaprak ve Arnavut ciğeri şeklinde tüketilir. 

  1. Kavurma: Ciğer kavurma yapılırken ciğer dışında soğan, biber, domates kullanılır. Tavada soğanlar kavrulduktan sonra biber eklenerek kavrulur. Ardından ciğerler ve domatesler eklenerek pişirilir. Ana yemek olarak servis edilir. 
  2. Ciğer Şiş: Ciğer şiş genellikle evde yapılması tercih edilmez, kebapçılarda yapılır. Evde de tabi ki yapılabilir bunun için gerekli malzemeler ciğer ve kuyruk yağıdır. Şişe sırayla dizilir ve ızgara ya da fırında çevirerek pişirilir. Yanında soğanlı mezeler ile servis edilir. 
  3. Yaprak Ciğer: Yaprak ciğer özellikle Edirne bölgesine özeldir. Ciğer ayıklandıktan sonra yarım santim olarak yatay şekilde yaprak yaprak kesilir. Un ve dilenen baharatlar bir kaba alınır. Ciğerler unlu karışıma batırılır, silkelenir ve kızgın yağda kızartılır. 
  4. Arnavut Ciğer: Arnavut ciğeri yapmak için ayıklanan ciğer kuşbaşı kesilir. Unlu baharatlı karışım hazırlanır, ciğerler una bulanır. Ardından fazla undan kurtarılır ve kızgın yağda kızdırılır. Genellikle patates kızartması ve soğan ile servis edilir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Ciğer tarifleri
  2. Et nasıl marine edilir?
  3. Dana etli yemekler
  4. Bonfile nasıl pişirilir?
  5. Pirzola nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo