ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER 30 DAKİKANIN ALTINDA SUNABİLECEĞİNİZ BAYRAMLIK 8 PRATİK ATIŞTIRMALIK TARİFİ

30 DAKİKANIN ALTINDA SUNABİLECEĞİNİZ BAYRAMLIK 8 PRATİK ATIŞTIRMALIK TARİFİ

Bayram yemeklerinin tamamlayıcısı olacak lezzetli ve hafif 8 atıştırmalık tarifi
Ana Yemeklerin Yanında Sunabileceğiniz Bayramlık 8 Pratik Atıştırmalık Tarifi

'Bayramda ne yemek yapsam?' diyenler için birbirinden lezzetli önerilerimiz var. Yalnızca ana yemeklere odaklanmak yerine, ufak dokunuşlarla bayram sofralarını ziyafete dönüştürecek pratik tarifleri yazımızda derledik. 30 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifler ile yemeklerinizi tamamlayabilirsiniz. İşte, bayram yemeklerinin yanında sunabileceğiniz 8 pratik atıştırmalık tarifi:



Listemize çok sevilen bir tarifle başlıyoruz. Patates, havuç, bezelye ve turşu ile hazırlanan rus salatasını, et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.



Zeytinyağlılar arasında büyük bir ilgi gören zeytinyağlı yaprak sarması, yaklaşık 30 dakika da hazırlanıyor. Asma yaprakları iç harç ile doldurulduktan sonra, size yalnızca afiyetle yemek kalıyor.



Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen mercimek köftesini, bayram sofralarından da eksik etmiyoruz. Kırmızı mercimek, ince bulgur ve salça ile hazırlanan mercimek köftesini, limon ve marul yaprakları ile servis edebilirsiniz.



Diyet listelerinin favorisi olan kabak mücver; hem lezzeti, hem de pratikliği ile gönülleri fethediyor. Ana malzemeleri kabak, peynir ve dereotu olan kabak mücver, ortalama 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alıyor.



Porsiyonu yaklaşık 130 kalori olan patates salatası, bayramda sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi. Bol malzemeli patates salatasını et ve sebze yemekleri ile servis edebilirsiniz.



Ayıklanmış midyelerin sosla harmanlanmasıyla hazırlanan midye tavayı, balık yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz. Atıştırmalık olarak sunulan midye tavanın hazırlanması ve pişirilmesi toplam 30 dakika sürüyor.



Ana malzemeleri peynir, dereotu ve patlıcan olan rum böreği, Balkan ülkelerinde de rağbet gören bir yemektir. Yassı bir biçimde sunulan rum böreği, yaklaşık 25 dakika da hazırlanır.



Özellikle köfte ve kızartma yemeklerinin yanında servis edilen soğan halkası ile listemizin sonuna geliyoruz. Pane harcı ile harmanlanan soğan halkasını tavada kızartabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!