Ailece kalori yakmanın püf noktaları

Aile bireyleri kilo vermek istediğinde en ideal yöntemlerden biri de tüm ailenin belli bir rejim programına uyarak birbirine destek olması. Peki, az sayıda ailenin başarabildiği bu yöntem nasıl mümkün olabilir?
Ailece kalori yakmanın püf noktaları
10 Ağustos 2021, 15:17

Bir aile bireyi kilo vermek, kalori yakmak istediğinde, işini en çok zorlaştıran detaylardan birinin, ailedeki diğer bireylerin yüksek kalorili beslenmeye devam etmeleri ve evdeki yeme düzeninin  kalori kısıtlamasına, kilo vermeye uygun olmayışıdır. Dolayısıyla, “aile olmak” aynı zamanda aile bireylerinin birbirine destek olmasıysa, bazı ailelerin hep birlikte diyete girip, hep birlikte sağlıklı ve düşük kalorili beslenme düzenine geçmeye çalıştığına şahit olabiliyoruz. Aslında çok az ailenin başarılı olabildiği bu disiplini başarıyla sürdürmek için bazı küçük ipuçları var. Bu detaylara dikkat ettikçe, bu hedefe ulaşmak çok da zor değil. Peki nedir o ipuçları?


1. Herkese uyumlu bir yeme düzeni kurun

Aile bireyleri olarak toplanarak, yeme düzeninizi birlikte oluşturun. Her gün hazırlanacak menüye beraber karar verin ve her bireyin ihtiyaçlarını gözeterek bir masa kurmaya özen gösterin. Böylece tüm aile bireyleri, bu düzende mutlu olacak ve birlikte hareket etmeye devam edecektir.


2. Birlikte spor yapın

Mesele kalori yakmaksa, sadece diyet tam anlamıyla çözüm olamaz. Aile bireyleri olarak, hep birlikte spora daha fazla zaman ayırın. Birbirinizi destekleyin, boş zamanlarınızda yürüyüşler, geziler, sportif aktiviteler düzenleyin. Bu noktada kalp ritmini ölçen Mi Band 5 veya Mi Band 6 gibi bileklikler çok işe yarayabileceği gibi eğer evde PS5 gibi bir oyun konsolu varsa, bu konsollarda dans ve hareketi teşvik eden eğlenceli oyunları kullanarak da salonunuzdan çıkmadan hareket edip kalori yakmaya devam edebilirsiniz. 


3. Diğer bireylerin moralini bozmayın

Eğer diyete dayanmak konusunda zorlanıyorsanız, bunu şikayetler ve plandan vazgeçmek üzerine moral bozucu bir söylemle değil, dayanıklılığınızı artıracak farklı beslenme menüleri hazırlamak üzerine bir hamleyle çözmeye çalışın. 


4. Enerjisi düşene destek olun

Aile içinde çözülmeler ve yorulmalar hissediyorsanız, motive edici videolar, konuşmalar, ilham verici girişimlerle ailenize destek olmaya çalışın. Özellikle planın ilk dönemleri çok zor olacaktır ve bu süreci herkesin zayıf noktasını tespit etmek için bir keşif süreci gibi kullanın. Ardından da zayıf noktalarınızı desteleyecek yeni güncellemeler yapın. Örneğin bir aile üyesi akşam 8’den sonra yemek ve abur cubur yememe kararına uymakta zorlanıyorsa, akşam yemeklerini bir süreliğine 8-9 arasına çekmeye çalışın. Ya da o birey için, akşam saatlerinde midesini dolduracak daha zararsız atıştırmalıklar, salatalar, yeşillikler hazırlamak gibi çözümler üretmeye çalışın.


5. Ödül günleri düzenleyin

Sonsuza kadar açlık hissi içinde diyete devam edemezsiniz. Bu zor şartlar eninde sonunda herkesin isyan etmesine ve vazgeçmesine neden olur. İlk aşamada haftada 2 günü kendinize ödül günü olarak ayırın ancak bu ödül günlerinde kalori sayarak ve sınırlı şekilde, sevdiğiniz lezzetlerle kendinizi ödüllendirmeyi deneyin. Fakat aşırıya kaçmanız halinde, tüm hafta boyunca kaybettiğiniz yağı bir günde geri kazanabilirsiniz. Kalori saymayı ihmal etmeden, mümkünse de olabildiğince sağlıklı besinlerle kendinizi ödüllendirmeyi tercih edin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo