2023 İçin En İyi Gıda Trendleri

Dyt. Canan Aksoy'dan son yıllarda gelişmekte olan ve popüler bir hale gelen, 2023 için en iyi gıda trendleri:
2023 İçin En İyi Gıda Trendleri
30 Aralık 2022, 11:37

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala hepimiz yeni yıl telaşındayız. Gıda sektörü ise 2023 yılında trend olacak besinlerle ilgili tahminlerde bulunuyor. Pek çok ülkede şubesi olan dünyaca ünlü sağlıklı beslenme marketi 2023 yılında trend olacak besinleri bu sene şu şekilde sıralıyor.

soya

  1. Yan Ürünler

Yulaf, soya ve badem gibi gıdalardan yapılan ürünlerin (özellikle de bunların sütünü yaparken ortaya çıkan) yan ürünleri ileri dönüştürerek fırıncılar için alternatif unlar, fırın karışımları ve yemeye hazır tatlılar gibi yeni ürünleri sıklıkla göreceğiz. Badem, yulaf, soya gibi ürünlerin özellikle sütünü yaparken işlendikten sonra geriye oldukça kıymetli bir yan ürün bırakıyor, sürdürülebilirlik açısından bu tip kıymetli gıdalardan yapılan farklı tatlarla bu sene tanışacağız gibi duruyor.

  1. Makarna

Farklı tahıl veya yalancı tahıllardan (kinoa-chia) yapılan makarnalar son yıllarda kullanımı oldukça arttı. Bu sende yeşil muz, uzun kabak ve palmdan yapılan makarna çeşitlerini görmeye hazır olun.

  1. Hurma

"Susuz meyve, bir tatlandırıcı olarak büyük bir rönesans yaşıyor - sadece evde fırıncılar için değil, aynı zamanda macunlar ve şuruplar şeklinde ve ketçaptan gece yulafına kadar her şeyin içinde saklı." Böyle demiş konseydekiler, hurma son dönemde pek çok tarifin içinde hem içerdiği fruktoz sayesinde tatlılık vermek, hem de kıvam sağlamak için sıklıkla kullanılıyordu. Sanırım artık paketli ürünlerde hurma kullanımının da daha da arttığını göreceğiz.

tavuk

  1. Kümes Hayvanları

Tüketici deneyimine ve beklentisine önem arttıkça firmalarında buna yönelik ürün çıkarma süreçleri arttı. Kümes hayvanları ve yumurta için alışveriş yaparken hayvan refahına öncelik veren tüketiciler bu konuda daha fazla arayış içinde oldukları için, kümes hayvanları ve yumurtaların üzerinde organik, serbest gezen ibareleri dışında beslenme ve büyüme şartlarıyla ilgili yeni ibareler görmeye hazır olun.

yosun

  1. Yosun

Tüketiciler alternatif malzemeler ararken ve yeni tatlar denedikçe, besin açısından zengin, çevre dostu yosundan ilham alan yiyecekler popülerlik kazanıyor. Yosun içerdiği yoğun posa, düşük kalori ve çevre dostu bir besin olarak sushi dışında da hayatımıza girecek gibi..

Şunlara da göz atın;

  1. Yüksek proteinli kuruyemişler
  2. En sağlıklı kış sebzeleri
  3. Çok fazla sarımsak yemenin yan etkileri
  4. En sağlıklı meyve suları
  5. Kahvaltı yapmak neden önemli?
Kategoriler
Lezzet Logo