Değiştir KAPAK GÖRSELİNİ DEĞİŞTİR
Değiştir DEĞİŞTİR
Canan Aksoy
LEZZET YAZARI Canan Aksoy
@Dytcananaksoy
Takip Et
Profili Paylaş
Eskişehir’de doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü bitirdi.1996-2002 yılları arasında İstanbul’da Yeniköy ve Bahçelievler Nutraslim’de diyet danışmanlığı yaptı. Aynı yıllarda Metropolitan Diyaliz Merkezi’nde diyaliz hastalarının beslenmesi üzerine çalıştı. 2003 yılında kendi kişiye özel diyet danışmanlığı merkezini açan Aksoy, aynı zamanda 2003-2008 yılları arasında “Marmara Üniversitesi Vakfı Academic Hospital” ve 2009-2010 yıllarında Şafak Hastaneleri Grubunda Klinik ve Poliklinik diyetisyeni olarak çalıştı. Her iki hastanede de hasta, refakatçi ve personel menülerinin hazırlanması ve mutfak denetimi görevlerini yürütürken, gebelik ve çocuk beslenmesi, diyabet, obezite ve kardiyolojik hastalıklarda beslenme konularında hizmet verdi. Canan Aksoy ayrıca, 2007-2010 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği’nde diyetisyen olarak görev yaptı. Aksoy bir yandan kendi merkezinde kişiye özel diyet danışmanlığı yaparken diğer yandan Roche Müstahzarları A.Ş., TSKB, Roche Diagnostik gibi şirketlere kurumsal diyetisyenlik hizmeti vermiştir hala SOCAR Turkey şirketine kurumsal diyetisyenlik hizmeti vermektedir. UNO Ekmek, Herbalife, Waternet, Eker Gıda, La Lorraine Türkiye ekmeklerine danışmanlık yapmış hala Banvit ile çalışmaya devam etmektedir. “Yeme Bozuklukları Destek Derneği Kurucu Üyesi”, “Multidisipliner Ağrı ve Rehabilitasyon Derneği Kurucu Üyesi”,”Türkiye Diyetisyenler Derneği” ve ”Türk Kardiyoloji Derneği ” ve ”Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği” üyesi olan Canan Aksoy , “Böbrek Hastalıkları ve Beslenme”, “Obezite Diyetisyenliği”, “Diyabet Diyetisyenliği” , “Sporcu Beslenmesi” ve “Yetişkinlerde Ağırlık Yönetimi” konularında kurs ve sempozyumlara katılmıştır. Aksoy’un çeşitli mecralarda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
Hakkında
Sosyal Ağlar
Lezzet Logo