Mıhla
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Van mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan mıhla, yağda pişirilmiş yumurta anlamına gelir. Bazı yörelerde 'mıhlı' olarak da bilinen bu yemek, kıyma, yumurta ve domates ile hazırlanır. Hem kahvaltılarda, hem de akşam yemeklerinde afiyetle tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, Van usulü mıhla tarifine geçebiliriz.

Mıhla Tarifi İçin

Malzemeler

Mıhla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tavaya alınır. Isınan yağa piyazlık doğranmış soğan eklenerek kavrulur. 
  2. Ezilmiş sarımsak ve biberler ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. 
  3. Renk almaya başladıklarında kıyma eklenerek pişirilir.
  4. Domatesler küp küp doğranarak ilave edilir, karıştırılır. 
  5. Birkaç dakika sonra kıyılmış fesleğen eklenir ve kaşıkla yumurtalara yer açılır. Her yumurta haznesine yumurta kırılır ve kapağı kapatılarak beyazları pişirilir. 
  6. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Yumurtalı Tarifler Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga