Gırar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Van mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan gırar çorbası, 'ayran aşı' ismiyle de bilinir. Van ve çevresinde tüketilen bu çorba, buğday, nohut ve yoğurt ile hazırlanır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Hazırlanan çorba, bol nane eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, gırar çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Eskişehir mutfağından sorpa çorbası ve Adana mutfağından kamhi çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Gırar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Gırar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurt, yumurta, un ve bir miktar su çırpılır.
  2. Su bir tencerede kaynatılır, yoğurtlu karışıma yavaş yavaş eklenerek birlikte ocağa alınırlar. 
  3. Buğday ve nohut eklenerek karıştırılır. 
  4. Tereyağı ve nane başka bir tavada kızdırılarak üzerlerine dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga