Boşnak Mantısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Boşnak böreğine rakip olacak bir lezzete sahip olan Boşnak mantısı pratik ve kolay tarifiyle sofranızda farklılık yaratacak. Boşnak mantısı; çıtır hamuru, dolgun iç harcıyla sofranın baş tacı olmaya aday bir lezzettir. Evdeki malzemelerle kolay bir şekilde çıtır çıtır hamuruyla sofraları şenlendiren bu mantının yapılışı için neler gerekir? İşte kolay ve pratik Boşnak mantısı tarifi:

Alternatif olarak meşhur Kayseri mantısı veya tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Boşnak Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç Harcı için:

Yufkayı Yağlamak için:

 Servisi için:

Boşnak Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; elenmiş un, su, tuz ve zeytinyağı geniş ve derin bir kapta bütünleşene kadar iyice yoğurun.
  2. Kulak memesi kıvamında yani ne sert ne yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurma işleme devam edin. Hazırlanan hamuru, üzeri streç film ya da temiz bir bez ile kapatılarak otuz dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
  3. İç harcı için; soğan, yemeklik şekilde ince ve küp küp olarak doğrayın. Ardından soğan, kıyma ve tüm baharatlarla iyice karıştırılıp homojen hale getirin.
  4. Yapım aşaması; dolapta dinlenmiş olan hamuru, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini hafifçe unlayın.
  5. Ardından her bir bezeyi, temiz ve düz bir zemin üzerinde merdane  yardımı ile incelene kadar açın. Açılmış olan hamurun üzerine, her yeri ıslanacak şekilde ay çiçek yağından serpin ve iyice yağlayın.
  6. Hamuru klasik mantıdaki gibi kare şeklinde parçalara ayırın ve tam ortasına kıymalı iç harcı yerleştirin. Uçlarını birleştirerek sıkı bir şekilde kapatın ve çok az yağladığınız geniş tepsiye yerleştirin.
  7. Tüm bezeler için aynı işlemi sırayla uygulayın. Tepsiye mantıları hiç boşluk kalmayacak şekilde dizmeye özen gösterin.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında 40 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın.
  9. Sosu için; yoğurdu iyice çırparak pürüzsüz hale getirin. Eğer yoğurdu sarımsaklı tercih ediyorsanız bu aşamada ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsakları ekleyin.
  10. Sarımsağı isteğinize göre bir ya da iki diş olarak kullanabilirsiniz. Yoğurdun üzerine eklenecek sos için küçük bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağını iyice eritin ve üzerine kırmızı biberi ekleyin. Malzemeler iyice birbirine karıştıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun.

Mükemmel Boşnak Mantısı Yapmanın Püf Noktaları

  1. Mantıları çok küçük hazırlamamaya özen gösterin. Bu sayede ağza daha dolu dolu gelen bir mantı elde edebilirsiniz.
  2. Fırın tepsisine mantıları dizerken boşluk kalmamasına dikkat edin.
  3. Hamuru yağlamak için eritilmiş tereyağı kullanırsanız daha farklı ve güzel bir lezzet elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri Fırın Yemekleri Mantı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı