ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ BOŞNAK MANTISI

Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı

Boşnak böreğine rakip olacak bir lezzete sahip olan Boşnak mantısı pratik ve kolay tarifiyle sofranızda farklılık yaratacak. Boşnak mantısı; çıtır hamuru, dolgun iç harcıyla sofranın baş tacı olmaya aday bir lezzettir. Evdeki malzemelerle kolay bir şekilde çıtır çıtır hamuruyla sofraları şenlendiren bu mantının yapılışı için neler gerekir? İşte kolay ve pratik Boşnak mantısı tarifi:

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Boşnak Mantısı tarifi için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı için:

  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı nane

Yufkayı Yağlamak için:

  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

 Servisi için:

  • 500 gram yoğurt
  • İsteğe bağlı olarak 2 diş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır

  • Lezzetli Boşnak mantısı yapılışı için şu adımları izleyebilirsiniz. Hamur için; elenmiş un, su, tuz ve zeytinyağı geniş ve derin bir kapta bütünleşene kadar iyice yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında yani ne sert ne yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurma işleme devam edin. Hazırlanan hamuru, üzeri streç film ya da temiz bir bez ile kapatılarak otuz dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
  • İç harcı için; soğan, yemeklik şekilde ince ve küp küp olarak doğrayın. Ardından soğan, kıyma ve tüm baharatlarla iyice karıştırılıp homojen hale getirin.
  • Yapım aşaması; dolapta dinlenmiş olan hamuru, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini hafifçe unlayın.
  • Ardından her bir bezeyi, temiz ve düz bir zemin üzerinde merdane  yardımı ile incelene kadar açın. Açılmış olan hamurun üzerine, her yeri ıslanacak şekilde ayçiçek yağından serpin ve iyice yağlayın.
  • Hamuru klasik mantıdaki gibi kare şeklinde parçalara ayırın ve tam ortasına kıymalı iç harcı yerleştirin. Uçlarını birleştirerek sıkı bir şekilde kapatın ve çok az yağladığınız geniş tepsiye yerleştirin.
  • Tüm bezeler için aynı işlemi sırayla uygulayın. Tepsiye mantıları hiç boşluk kalmayacak şekilde dizmeye özen gösterin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında 40 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın.
  • Sosu için; yoğurdu iyice çırparak pürüzsüz hale getirin. Eğer yoğurdu sarımsaklı tercih ediyorsanız bu aşamada ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsakları ekleyin.
  • Sarımsağı isteğinize göre bir ya da iki diş olarak kullanabilirsiniz. Yoğurdun üzerine eklenecek sos için küçük bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağını iyice eritin ve üzerine kırmızı biberi ekleyin. Malzemeler iyice birbirine karıştıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun.

Mükemmel Boşnak Mantısı Yapmanın Püf Noktaları

  • Mantıları çok küçük hazırlamamaya özen gösterin. Bu sayede ağza daha dolu dolu gelen bir mantı elde edebilirsiniz.
  • Fırın tepsisine mantıları dizerken boşluk kalmamasına dikkat edin.
  • Hamuru yağlamak için eritilmiş tereyağı kullanırsanız daha farklı ve güzel bir lezzet elde edebilirsiniz.

Alternatif olarak meşhur Kayseri mantısı veya tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.