Balık Dolgulu Ravioli
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ravioli, İtalyan mutfağında sık sık tüketilen hem mantı, hem de makarna olarak bilinen bir yemektir. İç harcı isteğe göre peynir, mantar gibi malzemelerle doldurulan ravioliyi, bu kez balıklı harç ile dolduruyoruz. İsteğe göre levrek veya çipura ile doldurabileceğiniz ravioliyi, tuzlu suda haşladıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, balık dolgulu ravioli tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan peynirli ravioli ve balkabaklı ravioli tarifine de göz atın.

Balık Dolgulu Ravioli Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Harç için:

Balık Dolgulu Ravioli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını ısıtın. 
  2. Fırın tepsisine balık, sarımsak ve zeytinyağı koyarak 20 dakika fırınlayın. 
  3. Pişen balıkların etlerini bir kaba ayıklayın, sarımsakları ekleyin. 
  4. Harç için olan bütün malzemeleri içerisine koyarak karıştırın. 
  5. Hamur için unu bir kaba alın ve ortasında yumurtalar için yer açın. Ortasına yumurtaları ve tuzu ekleyerek yoğurun. 
  6. Hamuru incecik açın, harçları koyarak üzerini kapatın. 
  7. Tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. 
  8. Dilerseniz sade, dilerseniz sos ile birlikte servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Balık Yemekleri Makarna Tarifleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana