Beurre Blanc
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağının önemli soslarından biri olan beurre blanc sos, tereyağı ve soğan temelinden oluşur. Genellikle somon balığı ya da deniz ürünleri ile oldukça yakışsa da sebzelerle de uyumludur. Malzemeleriniz hazırsa beurre blanc sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif sos lezzetleri için espanyol sos ve beşamel sos tariflerine göz atabilirsiniz. 

Beurre Blanc Tarifi İçin

Malzemeler

Beurre Blanc

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada ısıtılır, arpacık soğan kavrulur. Şarap ve sirke eklenerek su çekene kadar pişirilir. 
  2. Kremayı ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakılır. Küp küp doğranmış soğuk tereyağı tek tek eklenerek çırpılır. 
  3. Sos kullanıma hazırdır, afiyet olsun.


Püf Nokta:

  1. Somonu pişirirken dikkat etmelisiniz. 
  2. Somonu pişirme derecenize dikkat edin ve istediğiniz derecede pişirin. 
  3. Alkol yerine normal sirke ekleyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline