Kaese Spaetzle
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Almanya'nın geleneksel yemeğidir. Bir nevi makarna çeşididir. Almanya'nın yanı sıra İsviçre'nin de geleneksel lezzetlerinden biri sayılır. Un, yumurta, süt ve kaşar peyniri ile hazırlanır. Oldukça lezzetli olan Kaesespaetzle için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alman mutfağından et rouladen, brotchen ekmeği ve kartoffelpuffer tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kaese Spaetzle Tarifi İçin

Malzemeler

Kaese Spaetzle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, muskat, tuz ve karabiberi harmanlayın. Yumurtaları orta bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta da süt ve unu karıştırın.
  2. Elde ettiğiniz bu karışımları bir kapta birleştirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirin.  
  3. Tencerede tuzlu su kaynatın. Hamuru rendeleyerek ya da kevgirden geçirerek suyun içine bırakın. Pişenler suyun üzerinde yüzecektir. 
  4. Pişenleri ayrı bir kaba alın. 1 su bardağı peynir ile karıştırın. 
  5. Tavada tereyağını eritin, soğanları renk alana kadar pişirin. Pişen hamurları yani ‘spaetzle’’leri ekleyerek karıştırın. 
  6. Üzerine kalan peyniri dökerek servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde