Nohut Yemeği Yanında Ne Yenir? Nohut Yememeğinin Yanına Çok Yakışan 11 Tarif
Nohut yemeğinin yanına ne yakışır? Nohut yemeğinin yanına çok yakışan, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için listeledik. işte, birbirinden lezzeti 11 farklı nohut yemeği:

Nohut yemeği, Türk mutfağında sıklıkla yapılan klasik yemeklerden biridir. Ana malzemeleri nohut, salça, soğandan oluşur. Ancak kıymalı, etli, pastırmalı ya da kavurmalı versiyonları da yapılmaktadır. Damak tadınıza ya da yörenize göre yapım şekli değişse de yapımı oldukça kolay bir yemektir. Peki, nohut yemeği yanında ne servis edilir? Sizler için nohut yemeğinin yanına çok yakışan, birbirinden lezzetli tarifleri listeledik. İşte, nohut yemeği yanına çok yakışan 11 tarif:

  1. Mercimek Çorbası 


Klasik lezzetlerden mercimek çorbasını nohut yemeği öncesinde servis ederek, yumuşak, hafif ve lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. 

  1. Ezogelin Çorbası 


Ezogelin çorbası oldukça lezzetli ve besleyici bir lezzettir. Nohut yemeği öncesinde servis edebilirsiniz. 

  1. Sade Pirinç Pilavı 


Şüphesiz nohut yemeği yanına en çok yakışan yemek sade pirinç pilavıdır. Nohut ile yan yana servis edebilirsiniz.

  1. Bulgur Pilavı 


Sade pirinç pilavı tercih etmeyenler için bulgur pilavı pirinç pilavına iyi bir alternatiftir. Sebzeli ya da sade hazırlanan bulgur pilavı nohut yemeği yanına yapılabilir. 

  1. Çoban Salatası 


Klasik lezzetlerden bir öneri ile karşınızdayız. Hemen hemen her yemeğin yanına çok yakışan çoban salatasını nohut yemeği yanında mutlaka denemelisiniz. 

  1. Gavurdağı Salatası 


Bol malzemeli bir salata arayanlar için önerimiz, gavurdağı salatası. Malzemelerin küçük küçük doğranmasıyla hazırlanan bu salatayı, nar ekşili sosla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Cacık 


Nohut yemeğinin yanına ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız cacığı denemelisiniz. Cacık hazırlaması kolay ve lezzetlidir.

  1. Ev Yapımı Yoğurt


Ev yapımı yoğurt, nohut yemeği yanına çok yakışan bir yancıdır. Lezzetli olmasının yanı sıra daha da sağlıklı olmasını isterseniz evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

  1. Çubuk Turşu 


Nohut yanına en çok yakışan bir diğer şey ise turşudur. Turşunun her türü lezzetli olduğu gibi en klasiği çubuk turşudur. Kolayca evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. 

  1. Sütlaç 


Nohut yemeği sonrasında hafif lezzetler arayanlar sütlaç yapmayı deneyebilir. Yapımı oldukça kolay, lezzetli olan sütlacı yemekten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Şekerpare


Türk mutfağına özgü bir tatlı olan şekerpare, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Şerbetli olan bu tatlı kuru fasulye sonrasında servis edilmeye çok uygundur. 


Şunlara da göz atın;
  1. Kuru fasulye yanına ne gider?
  2. Lazanya yanına ne gider?
  3. Yoğurt çorbasının yanına ne gider?
  4. Pizzanın yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin