Sütlaç tutturmak zordur tutturamayanlar bu tarifle mutlaka denemelisiniz. Tekrar tekrar yapacağınıza eminim.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
2 yemek kaşığı nişasta (açmak için çeyrek çay bardağı su)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
Tarçın
Sütlaç
Nasıl Yapılır
Pirinç ve suyu bir tencereye alıp pişirelim pişince üzerine 1 litre sütü ekleyelim.
Daha sonra bir kaseye 2 yemek kaşığı nişastayı çeyrek çay bardağı kadar su ile açıyoruz ve tencereye alıyoruz karıştırıyoruz. Sütlaç kıvam alana kadar pişiriyoruz çok katı olursa su ile açabilirsiniz.
Daha sonra şekeri de sütlaca ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz en son vanilya ve isteğe göre damlasakızı da ekleyip kapatıyoruz kaselere alıp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet Olsun...
Teşekkür ederiz.