Meyhane Pilavı Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Meyhane pilavı, etli bir bulgur pilavı türüdür. Peki, meyhane pilavının yanına ne gider? İşte, meyhane pilavı ile birlikte sunabileceğiniz 10 tamamlayıcı tarif:

Meyhane pilavı, Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen ve Türk mutfağının birçok noktasında pişirilen bir pilav türüdür. Yapımında bulgur, kuzu eti, soğan, biber ve domates kullanılan bu pilav, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Hem etli, hem de bakliyatlı bir yemek olduğu için, genellikle akşam öğünlerinde ana yemek olarak sunulur. Ancak meyhane pilavını tek başına sunmak istemiyorsanız, yanına lezzetli eşlikçileri ekleyebilirsiniz. 

Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce, meyhane pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.

Meyhane Pilavının Yanına Ne Gider?

  1. Arpa Kırması Çorbası

Arpa kırması, su ve süt ile hazırlanan bu çorba, meyhane pilavı öncesi sıcak başlangıçlar yapmak için idealdir. İsteğe göre tarifte tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.

  1. Domates Çorbası

Domates, krema ve domates püresi ile hazırlanan bu çorba hem hafifliği, hem de lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakır. Videolu ve resimli anlatımıyla domates çorbasını kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. İmam Bayıldı

Patlıcanın domates, biber, soğan ve sarımsak ile doldurulmasıyla hazırlanan imam bayıldı, sebze bazlı bir yemek olduğu için meyhane pilavının yanına çok yakışır.

  1. Kabak Bastı

Meyhane pilavı, et bazlı bir pilav olduğu için yanında sebze yemeklerine yer verebilirsiniz. Kabak, domates, dereotu ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı, düşük kalorisiyle meyhane pilavı eşliğinde sunulabilir.

  1. Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı taze fasulye, ortalama 1 saat içinde hazırlanan ve porsiyonu 70 kalori olan hafif bir yemektir. İsteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

  1. Cacık

Meyhane pilavının olmazsa olmazı cacıktır. Yoğurt, salatalık ve sarımsak ile hazırlanan cacığı nane veya dereotu ile zenginleştirebilirsiniz. Servis etmeden önce buzdolabında soğutmayı unutmayın.

  1. Cevizli Kereviz Salatası

Kereviz, yoğurt, sarımsak ve ceviz ile hazırlanan bu salata, kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Videolu anlatımıyla cevizli kereviz salatasını 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Atom Mezesi

Meyhane pilavının yanında mezelere yer vermek istiyorsanız, yalnızca 7 malzemeden oluşan atom mezesi tam size göre. Atom mezesini 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.

  1. Boraşı

Domates, soğan, biber ve maydanoz ile hazırlanan boraşı, et bazlı pilavların yanına çok yakışır. Dilerseniz, boraşını sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Yağlı Biber Turşusu

Sivri kıl biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan yağlı biber turşusu, yemeklerin yanına çok yakışan turşu çeşitlerinden biridir. Buzdolabında veya serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kereviz yemeği yanına ne gider?
  2. İslim kebabının yanına ne gider?
  3. Musakkanın yanına ne gider?
  4. Eriştenin yanına ne gider?
  5. Pirinç pilavının yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Ispanak Borani Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Somon Balığı Nasıl Temizlenir?
Cennet Çiçeği Küfeya Bakımı Nasıl Yapılır?
Glikoz Şurubu Nedir, Zararları Nelerdir?
Tat Duyusu: Hangi Tatları Alabiliyoruz?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu