Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı
19 Nisan 2024

Sizlerle birlikte meyhane pilavı tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarına bakıyoruz. Bazı kaynaklara göre meyhane pilavı adı meyane pilavından geliyor. Türkiye'de meyhanelerde servis adılır. Ancak adının 'meyhane'den mi yoksa meyane kelimesinin kullanımından mı kaynaklandığını bulmak güç. Meyhane pilavı, Türkiye'de mutfak lezzetleriyle bilinen Gaziantep'in yöresel özelliklerini taşıyor. Tarifte bulgurun yanı sıra kuşbaşı et ya da kıyma, sarımsak, soğan, yeşil biber, salça ve çeşitli baharatlar içeriyor. Meyhane pilavı nasıl yapılır? diyorsanız işte tarif için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları;

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Meyhane Pilavı için

Malzemeler

  • 250 gr kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 sivri biber
  • 3 domates
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 150 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
Meyhane Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu etini yıkayıp süzgece alın ve küp şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp eti ilave edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  3. Domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin.
  5. Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Et suyu kullanmak pilavınızı daha lezzetli yapacaktır.
  • Bulgurunuzu bu tarif için bulgur olarak tercih edebilirsiniz. 
  • Domates tadını yoğunlaştırmak isterseniz salça kullanabilirsiniz. 
  • Pilavınızı dinlendirmeden servis etmeyiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo