ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ MEYHANE PİLAVI

Meyhane Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Meyhane Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 sivri biber
  • 3 domates
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 150 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini yıkayıp süzgece alın ve küp şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp eti ilave edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin.
  • Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Hatay usulü firik pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

hersey cok güzel hepsi nefis gözüküyor ama nedense bu site bendemi böyle bilmiyorum cok yavas aciliyor selam söylemek zorundaydim bilginize


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!