ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ MEYHANE PİLAVI

Meyhane Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyhane Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 sivri biber
  • 3 domates
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 150 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini yıkayıp süzgece alın ve küp şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp eti ilave edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin.
  • Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Hatay usulü firik pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.