Karışık Kızartma Yanına Ne Gider? Karışık Kızartma Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yaz aylarının favori lezzetlerinden karışık kızartma yanına ne gider? Sizler için karışık kızartma yanına çok yakışan tarifleri listeledik. İşte, karışık kızartma yanına çok yakışacak 10 tarif:

Yaz aylarının favori lezzetlerinden karışık kızartma sofraların favori lezzetlerinden biridir. Karışık kızartmanın vazgeçilmez sebzeleri gemellikle patates, patlıcan ve biberdir. Damak tadınıza ve mevsime göre sebzelerde değişiklik yapabilirsiniz. Karışık kızartma domates soslu, sade ya da sarımsakı yoğurt ile birlikte servis edilebilir. Sizler için karışık kızartma yanına çok yakışacak tarifleri listeledik. İşte, karışık kızartma yanına çok yakışan, birbirinden lezzetli 10 tarif:


  1. Mercimek Çorbası 


Kızartma öncesi sıcak ve hafif bir şey yemek isteyenlere önerimiz kesinlikle mercimek çorbasıdır. Klasik lezzetlerden biri olan mercimek çorbası oldukça lezzetli olmasının yanı sıra yapımı pratik bir çorbadır. 

  1. Etli Tarhana Çorbası 


Tarhana, Anadolu'nun en sevilen çorbalarından biridir. Etli tarhana çorbası hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız çorba karışık kızartma öncesinde doyurucu ve lezzetlidir. 

  1. Ev Yapımı Yoğurt


Ev yapımı yoğurt şüphesiz karışık kızartma yanına çok yakışan lezzetlerden biridir. İsteğe göre sarımsak ile karıştırılarak servis edilebilir. 

  1. Anne Köftesi 


Anne köftesi en klasik lezzetlerden biridir. Köfte yanına karışık kızartma mükemmel uyumlu olacaktır. 

  1. Kabak Tarator 


Kabak tarator hafif ve lezzetli bir meze alternatifidir. Sofralarınızı zenginleştirecektir.

  1. Makarna Salatası 


Makarna salatası oldukça doyurucu ve lezzetli bir salatadır. Yanında karışık kızartma ile uyumludur. Makarna salatasında damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz. 

  1. Sade Pirinç Pilavı 


Sade pirinç pilavı karışık kızartma ile çok yakışan bir lezzettir. Sade pirinç pilavını istee göre şehriyeli hazırlayabilirsiniz. 

  1. Fırında Sebze Mücver


Patates, patlıcan, havuç ve kerevizle yapılan sebze mücver tarifini sizlere sunuyoruz. Fırında hazırlanan bu lezzet oldukça lezzetli ve karışık kızartma ile uyumludur.

  1. Ispanaklı ve Beyaz Peynirli Börek 


Karışık kızartma yanına özellikle en çok yakışan lezzetlerden biri de börektir. Börek ile birlikte sunacağınız karışık kızartmayı domates sos ile hazırlayabilirsiniz. 

  1. Iza Bulgurlu Pilav 


Pirinç pilavı yerine alternatif bir pilav tarifi arayanlar iza bulguru ile hazırlanan domatesli ıza bulguru pilavını deneyebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Soğuk ayran aşı çorbasının yanına ne gider?
  2. Bakla yemeğinin yanına ne gider?
  3. Türlü yemeğinin yanına ne gider?
  4. Fellah köfte yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi