ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI VE BEYAZ PEYNİRLİ BÖREK

Ispanaklı Ve Beyaz Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

28 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Beyaz Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 taze soğan
  • 400 gr beyaz peynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 6 yufka
  • Zeytinyağı
  • Susam

Ispanaklı Ve Beyaz Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk su dolu bir kaba ilave edin. İyice süzüp doğrayın.
  • Taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Ocaktan alıp ılıtın.
  • Beyaz peynir, parmesan, dereotu, 2 yumurta, muskat ve kavrulmuş soğanı ıspanağa ekleyip harmanlayın.
  • İlk yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine ıspanaklı harçtan ekleyin. Rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu kendi etrafında çevirerek sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!