Etsiz Bayram Yemekleri: Birbirinden Lezzetli 10 Tarif
Etsiz olarak ne yemek yapabilirsiniz? Sizler için hepsi birbirinden lezzetli 10 farklı etsiz yemeği listeledik. İşte, 10 farklı etsiz bayram yemeği:

Bayram yaklaşırken akıllara gelen en sık sorulardan biri ‘bu bayram ne yemek yapsam?’. Özellikle misafir ağırlayan kişiler günler önceden lezzeti bir sürü yemeği hazır ediyor. Sizlere ‘etsiz olarak bayramda ne yemek yapabilirsiniz? ’in cevabını listeledik. Hepsi birbirinden lezzetli, eşlikçi ya da ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz 10 farklı etsiz yemek hazırladık. İşte, 10 farklı etsiz bayram yemeği:

  1. Kaymaklı Firik Bulgur Pilavı


Firik bulgurunu kaymaklı denediniz mi? Sadece 6 malzeme ile birlikte hazırlayacağınız süper lezzetli bir pilav tarifi. Mutlaka denemelisiniz. 

  1. Barbunya Pilaki 


Et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan barbunya pilaki, soğuk bir şekilde servis edilir. En sevilen mezelerden biridir. Özellikle kalabalık sofralarda sunulur ve doyurucu bir menü hazırlamanıza yardımcı olur.

  1. Çarşaf Böreği


Bayram sofralarında böreğe yer vermemek olmaz elbette. Özellikle Trakya mutfağında çok sevilen çarşaf böreğini, damak zevkinize göre kıymalı, peynirli veya patatesli iç harç ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Osmanlı Pilavı


Osmanlı pilavı oldukça zengin, lezzetli ve güzel görüntülü  bir pilavdır. Bayramda sofralarınızı şenlendirecek ve renklendirecek bu pilavı normal su ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Su Böreği


Bayram denildiğinde akıllara ilk gelen börek genelde su böreğidir. Klasik lezzetlerden peynirli su böreğini bayramda hazırlayabilirsiniz. 

  1. Zeytinyağlı Biber Dolması 


Oldukça lezzetli, baharatlı bir lezzet olan biber dolması bayram sofralarınıza çok yakışacak. 

  1. Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı pırasa sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetli bir yemektir. İsteğe göre limon yerine portakal ya da mandalina suyu kullanarak tarifi özelleştirebilirsiniz. 

  1. Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Genellikle asma yaprağı ve kırık pirinç ile hazırlanan yaprak sarma, Osmanlı mutfağından miras kalan yemekler arasındadır. Bayram klasiklerinden biri olan yaprak sarmayı bu bayramda yapabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Lahana Sarması 


Zeytinyağlı yaprak sarma yerine alternatif bir tarif arıyorsanız kesinlikle zeytinyağlı lahana sarması yapmalısınız. Bir diğer adı kelem dolması olan bu sarmaya mevsimine göre kestane de ekleyebilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Kuru Dolma


Zeytinyağlı kuru dolma, hafif ekşiliği ve kendine has lezzeti ile bayramlarda sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. 

Şunlara da göz atın;

  1. Hafif bayram tatlıları
  2. Geleneksel bayram yemekleri
  3. Bayram için tatlı tarifleri
  4. Bayram için sütlü tatlılar
  5. Bayram için şerbet tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kayısı Nasıl Saklanır?
Çilek Nasıl Seçilir: Dikkat Edilmesi Gereken 3 Özellik
Neden Ekmek Kabını Sirkeyle Silmeliyiz?
Süzme Bal ve Petek Balın Farkları Nelerdir?
Obezitenin Vücuda Etkileri Nelerdir?
Hayat Ağacı Olarak Bilinen Baobab Meyvesinin Faydaları Nelerdir?