ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KAYMAKLI FİRİKLİ BULGUR PİLAVI

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

Firik ve bulguru hiç birlikte denediniz mi? Bulgur uzmanı Sevgili Asuman Kerkez'den yalnızca 6 malzeme ile hazırlayabileceğiniz kaymaklı firikli bulgur tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı kaynar su 
  • 1 çay bardağı firik 
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 50 gr kaymak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye alın ve üzerine firiği ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
  • Firik hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bulguru tencereye alın. Kısık ateşte bulgur suyu çekene kadar pişirin.
  • Kaymağı ekleyip karıştırın. Küçük bir tavaya tereyağını alıp  eritin. Hafif köpürene kadar ısıtın.
  • Pilavın üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp 10 dakika kadar demlendirip servis yapın. 


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!