ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuru biber ve patlıcan
  • 1.5 su bardağı dolmalık pirinç
  • 4 soğan
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Zeytinyağlı Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Biber salçası ve domates salçası, pirinç, karabiber, pul kırmızıbiber ve naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin.
  • Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.
  • Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin.
  • 1 buçuk su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Taze nane yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan ekşili kuru dolma tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.