Dünyadan 6 Farklı Yılbaşı Ritüeli
Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç. Sevgili Elif Edes 6 ülkeden 6 ayrı yılbaşı tarifi ile sayfalarımızda bu sayıda. Her tarife ilişkin ilgi çekici notlara da mutlaka göz atın. Çünkü her tarif ait olduğu ülkeye göre bir ritüel içeriyor.
Dünyadan 6 Farklı Yılbaşı Ritüeli

Dünyadan 6 Farklı Yılbaşı Ritüeli

ELİF EDESŞEF, PROJE DANIŞMANI, YAZAR,
OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

Elif Edes, dünyanın farklı yerlerinde yapılan yılbaşı ritüellerini Lezzet okurları ile paylaştı. İşte, 6 farklı ülkeden, 6 farklı ritüel..

  1. Hardallı ve Beyaz Soslu Levrek Fileto


Norveç ve İskandinav ülkelerinde yılbaşı için genellikle morina balığı pişirilir. Ancak ülkemizde morina balığı fazla tüketilmediği için, bu tarifi levrek ile deneyebilirsiniz.

  1. Peynirli Üzümler


İspanya ve Latin ülkelerinde, yeni yıla geri sayım yapılırken 12 adet üzüm yenir. Bu üzümlerin mutluluk, bereket ve şans getireceğine inanılır.

  1. Risalamande


Danimarka'nın yılbaşı menülerinde mutlaka risalamande tatlısına yer verilir.

  1. Beef Wellington


Bir İngiliz klasiği olan bu tarif, İngiltere’de olduğu kadar ABD’de de Noel, yeni yıl sofraları ve davetlerin vazgeçilmezidir. Yemeğin tarihçesi ve ismi ile ilgili bilgi ise bu yemeğin ilk defa Wellington Dükü Arthur Wellesley’nin Haziran 1815’de Napoleon Bonaparte’ye karşı kazandığı Waterloo savaşı sonrası dükün onuruna yapıldığı şeklindedir.

  1. Kakule ve Elmalı Kırmızı Lahana


Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerinde, kırmızı lahana yılbaşı sofralarında mutlaka kendine yer bulur. Av etleriyle birlikte servis edilir.

  1. Yeni Yıl Mercimeği


İtalyan mutfağında yılbaşı gecesi mutlaka mercimek yenir. Bunun nedeni ise yuvarlak yiyeceklerin şans getireceğinin düşünülmesidir.

Şunlara da göz atın;

  1. Yılbaşı ritüelleri
  2. Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?
  3. Yılbaşı kurabiyeleri
  4. Yılbaşı salataları
  5. Yılbaşı pilavları

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?
Hayvan Kesildikten Kaç Saat Sonra Kıyma Çekilir?
Koyun Kesildikten Sonra Ne Kadar Dinlenmeli?
Buzluktan Çıkan Kurban Eti Nasıl Pişirilir?