Bezelye Yemeğinin Yanına Ne Gider? Bezelye Yemeğinin Yanına Çok Yakışan 10 Tarif
Bezelye farklı türleri ile sevilen sebzelerden biridir. Peki bezelye yemeğinin yanına ne yakışır. Sizler için bezelye yemeğinin yanına çok yakışacak tarifleri derledik. İşte, bezelye yemeğinin yanına çok yakışan 10 tarif:

Bezelye çok lezzetli bir yaz sebzesidir. Genellikle mevsimine alınır, ayıklanır ve dondurucuya atılarak kış boyuda tüketilir. Bezelyeden birçok yemek yapılabilir. En popülerleri kesinlikle klasik bezelye yemeğidir. Salça, patates, havuç ve kıyma ile hazırlanır. Aynı zamanda bezelyenin çorbası, zeytinyağlısı ya da etliside yapılabilir. Bezelye soslarla birlikte salatalarda çiğ olarak tüketilmeye de uygundur. Kendine özel yemeği olması dışında bezelye aynı zamanda birçok sebze yemeğine lezzet ve renk vermek için eklenir. Sizler için bezelye yemeğinin yanına çok yakışacak tarifleri derledik. İşte, bezelye yemeğinin yanına çok yakışan 10 tarif:


  1. Sade Pirinç Pilavı 


Bezelye yemeği dendiğinde akıllara ilk gelen yancı sade pirinç pilavıdır. İsterseniz şehriyeli de hazırlayabilirsiniz.

  1. Düğün Çorbası 


Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan düğün çorbası, adından anlaşılacağı üzere kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.

  1. Karışık Marul Salatası 


Ne yemek yaparsa yapsın, sofrasında mutlaka salataya yer vermek isteyenleri böyle alalım. Sevdiğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz marul salatası bezelye yemeği ile yakışacaktır.

  1. Mercimek Çorbası 


Klasik lezzetlerden mercimek çorbasını bezelye yemeği öncesinde servis ederek, yumuşak, hafif ve lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.  

  1. Yeşil Elmalı Kereviz Salatası 


Elma ve kereviz ile hazırlanan bu salata, hafifliği ile her zevke hitap eder. Bezelye yemeğinin yanında hafif bir eşlikçi arıyorsanız, elmalı kereviz salatasına mutlaka göz atın.

  1. Cacık


Bezelye yemeğinin yanına ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli cacığı deneyebilirsiniz.

  1. Soğuk Ayran Aşı Çorbası 


Ayran aşı çorbası özellikle sıcak yaz günlerinde tercih edilen, besleyici, doyurucu ve lezzeti soğuk bir çorbadır. Bezelye yemeğinden önce tercih edebilirsiniz. 

  1. Iza Bulgur Pilavı


Bezelye yemeğinin yanında akla ilk gelen seçeneklerden biri pilavlardır. Bolu yöresiyle özdeşleşen ıza bulguru domates ile hazırlanır ve kısa sürede sofralardaki yerini alır.

  1. Manda Yoğurdu 


Eğer bezelye yemeğinin yanında farklı bir yemek sunmak istemiyorsanız, menünüzü manda yoğurdu ile zenginleştirebilirsiniz. Sağlık açısından çok faydalı olan manda yoğurdunu, evde kendi ellerinizle de hazırlayabilirsiniz.

  1. Şekerpare


Türk mutfağına özgü bir tatlı olan şekerpare, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Şerbetli olan bu tatlı bezelye yemeğinden sonra servis edilebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Nohut yemeği yanına ne gider?
  2. Ispanak yemeği yanına ne gider?
  3. Taze fasulye yanına ne gider?
  4. Yeşil mercimek yemeği yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı