Ahtapot Yenir Mi?
Ahtapot yenir mi? Ahtapot yiyen ülkeler hangileri? Ahtapot nasıl yenir? İşte, ahtapotla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler:

Ahtapot, sekiz kollu, yumuşak gövdeli, omurgasızlar içinde en zeki hayvanlar arasındadır. Kabul görmüş yaklaşık 300 türü vardır. Ahtapotlar, okyanusların farklı katmanlarında yaşar. Kafadan bacaklılar olarak sınıflandırılan ahtapotlar, Türkiye'de ve dünyada talebi artan deniz canlıları arasındadır. Pasifik Okyanusu'nda ve Hint Okyanusu'nda ahtapotlara sık sık rastlanır. 



Ahtapot Hangi Ülkelerde Yenir?

Ahtapot, dünyanın hemen her yerinde tüketilebilen bir besindir. Özellikle Akdeniz ülkelerinde daha fazla tüketilir. İtalya ve İspanya mutfağında ahtapot tüketimi oldukça fazladır. Bazı ülkelerde canlı olarak satışa sunulur. Ülkemizde ise balıkçılarda ve büyük marketlerde satılan bir üründür. Özellikle Akdeniz kıyılarında tüketilir. Ancak ülkemizde canlı olarak satışı yapılmamaktadır. 



Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot, kızartma, ızgara ve haşlama usulüyle pişirilir. Küçük ahtapotlar 15-20 dk, büyük ahtapotlar ise ortalama 30 dakika haşlanır. Çok fazla pişirildiğinde eti lastik gibi olur ve sertleşir. Tavada kızartmak için tavaya zeytinyağı eklenir. Arkalı önlü olacak şekilde kızartılır. Ahtapotun kafa kısmı dilimlenerek tüketilir.



Ahtapot Nasıl Temizlenir?

Ahtapot, tüketilmeden önce temizlenmesi gereken bir besindir. Temizleme işlemi için sirkeli suda haşlamak gerekir. Ayrıca dokunaçları da mutlaka temizlenmeli, temizlenmeyecekse ızgarada pişirilmelidir. Ahtapotun temizlenmesi zahmetli bir süreç olduğu için, balıkçıdan alırken temizlemesini rica edebilirsiniz. Büyük marketlerde satılan ahtapotlar ise temizlenmiş ve yemeye hazır bir hale getirilmiştir.

Ahtapot Hangi Tariflerde Kullanılır?

Ahtapot en çok salata ve meze yapımında kullanılır. Ahtapotla yapabileceğiniz yemekler;

  1. Ahtapotlu teke salatası
  2. Ahtapot yemeği
  3. Ahtapot maltız
  4. Beğendili ahtapot
  5. Ahtapot salatası


Şunlara da göz atın;

  1. Vatoz balığı yenir mi?
  2. Yılan balığı yenir mi?
  3. Köpek balığı yenir mi?
  4. Timsah eti yenir mi?
  5. Kirpi eti yenir mi?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı