Tapas Tarifleri: İspanyol Mutfağından 6 Nefis Tapas Tarifi
Tapas nedir, nasıl yapılır? İspanyol mutfağının en sevilen mezeleri arasında yer alan tapas, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. İşte, İspanyol mutfağından 6 farklı tapas tarifi:

İspanyol mutfağında meze ve atıştırmalık olarak sunulan tapas, isteğe göre farklı çeşitlerde sunulmaktadır. Özellikle alkolün yanında servis edilen tapas, İspanya'da bulunan cafe ve barlarda sık sık servis edilir. Önceden bir çoğu ücretsiz olarak sunulmaktaydı. Bazı Orta Amerika ülkelerinde 'bocas' olarak da bilinen tapas, soğuk veya sıcak bir şekilde servis edilebilir. Tapas yapımında genellikle deniz ürünleri, sarımsak, mantar ve patates kullanılır. Peki, tapas nasıl yapılır? İşte, İspanyol mutfağından dünyaya yayılan en lezzetli 6 farklı tapas tarifi:


  1. Patatas Bravas


İspanyol mutfağından dünyaya yayılan patatas bravas, hem meze, hem de atıştırmalık olarak sunulur. Ana malzemesi patates olan bravas, acılı ve sarımsaklı sosla birlikte sunulur. En sevilen tapas tariflerinden biridir.


  1. Sarımsaklı Karides


İspanyol mutfağında meze olarak deniz ürünlerine de yer verilir. Özellikle cafe ve restoranlarda sarımsaklı karidesin yeri bir başkadır.10 dakikada hazırlanan sarımsaklı karides, kızarmış ekmekle servis edilir.


  1. Chili Soslu Çıtır Mantar


Tapas olarak sunulan ürünlerden biri de mantardır. Orta boyutlardaki mantarlar kızartıldıktan sonra, sosla birlikte servis edilir. İsteğe göre acı sos yerine sarımsaklı sos da kullanabilirsiniz.


  1. Ançüezli Tapas


Tapasların bir çoğu kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilir. Tapas denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de ançüez ile hazırlanandır. Hazırlaması ortalama 20 dakikadır.


  1. Keçi Peynirli, Enginarlı Tapas


Tapas yapımında peynir çeşitlerine de sık sık yer verilir. Enginarlı tapas, kapari, badem ve sarımsak eşliğinde sunulur. Bol limonla birlikte servis edilir.


  1. Nohutlu Ispanak Tapas


Ispanak, nohut, sarımsak, domates ve şarap sirkesi ile hazırlanan bir meze önerimiz var. Özellikle davet sofralarında yer verilen nohutlu ıspanaklı tapası, 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Çilingir sofrası için pratik meze tarifleri
  2. Balığın yanına ne gider?
  3. Değişik balık yemekleri
  4. Çalışanlar için pratik yemekler
  5. Dünyanın en meşhur tatlıları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?