Nohutlu Ispanak Tapas

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Nohutlu Ispanak Tapas
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nohutlu Ispanak Tapas için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 400 gr ıspanak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
  • 1 büyük domates (soyulup püre haline getirilmiş)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1.5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Su
Nohutlu Ispanak Tapas

Nasıl Yapılır

Ispanakları kaynar suda 1 dakika bekletip çıkarın ve suyunu sıkıp süzün. Bir tavada yağın yarısını ısıtın. Ispanakları ilave edin ve bir iki dakika orta ateşte kavurun. Tuzunu ilave edip karıştırın ve kenara alın. Kalan yağı başka bir tavada ısıtın. İçine ufalanmış ekmekleri ekleyip pembeleşinceye  kadar kavurun. Kıyılmış sarımsakları ilave edin ve sarımsaklar pembeleşince tane kimyon ile pul biberi ekleyip karıştırın. Karışımı mutfak robotuna aktarın. Sirkeyle birlikte robotta çektikten sonra tekrar tavaya alın. Nohut ve domates püresini yarım çay bardağı su ile birlikte tavaya ilave edip karıştırın. Ispanakları ekleyip karıştırın ve birkaç dakika pişirdikten sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo