ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ CHİLİ SOSLU ÇITIR MANTARLAR

Chili soslu çıtır mantarlar

Chili soslu çıtır mantarlar

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Chili soslu çıtır mantarlar tarifi için malzemeler

  • 20 adet Kanlıca mantarı 
  • 1 su bardağı buğday unu 
  • Yarım çay kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Bir tutam kuru kekik
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 şişe soda (200 ml) 
  • 1-1/4 su bardağı galeta unu
  •  (150-160 g kadar) 
  • Kızartmak için sıvı yağ 

Sosu için

  • 3-4 yemek kaşığı acı biber sosu (Chilli sosu) 
  • 3 yemek kaşığı mayonez

Chili soslu çıtır mantarlar Nasıl Yapılır

Nefis bir sos eşliğinde çıtır mantarlar...

  • Öncelikle sosunu hazırlayın. Bunun için acı biber sosu ile mayonezi bir kasede karıştırın. Üzerini kapatıp mantarları hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. 
  • Unu, tuzu, karbonatı ve baharatı bir kapta harmanlayın. Sodayı ekleyip pütürsüz bir bulamaç haline getirin. 
  • Mantarları nemli bir bezle silip kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında, yani ikiye veya üçe kesin. 
  • Galeta ununun bir kısmını tabağa aktarın. Mantarları önce bulamaca batırıp süzün, sonra da galeta ununa bulayın. Sonra kızgın yağda kızartın. 

Galeta ununu az miktarda kullanıp miktarı azaldığında yenileyin çünkü mantarları bulamaca buladıktan sonra galeta unu ıslanıp pütür pütür olacaktır. Temiz galeta unu ile kızartma yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Kimyonlu mantar sote tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.