ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SARIMSAKLI KARİDES

Sarımsaklı karides

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı karides tarifi için malzemeler

  • 16 jumbo karides
  • 1 defne yaprağı
  • 4 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 kurutulmuş kırmızı acı biber (doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sarımsaklı karides Nasıl Yapılır

Sarımsak, defne yaprağı, pul biber, kurutulmuş biber ve zeytinyağını ısıtın. Sarımsaklar hafif kavrulmaya başlayınca karidesleri ekleyin ve 2 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.