ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SARIMSAKLI KARİDES

Sarımsaklı Karides

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsaklı Karides Tarifi İçin malzemeler

  • 16 jumbo karides
  • 1 defne yaprağı
  • 4 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 kurutulmuş kırmızı acı biber (doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sarımsaklı Karides Nasıl Yapılır?

Sarımsak, defne yaprağı, pul biber, kurutulmuş biber ve zeytinyağını ısıtın. Sarımsaklar hafif kavrulmaya başlayınca karidesleri ekleyin ve 2 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!