İki ayrı dünya mutfağı, birbirinden ayrı iki lezzet; suşi ve meze. Bir arada nasıl olur değil mi? Ben aynı masada bile hayal edemezken; Sevgili Arzu Yurtseven öyle bir sentezle bu iki tadı harmanlamış ki; BA-YIL-DIM. Deneyin, vazgeçemeyeceksiniz.
Suşi yapmak için mutlaka evinizde olması gereken malzemeler; “suşi pirinci”, marketlerde satılan “nori” adı verilen yosun ve suşi yapma matı olarak tanımlayabileceğimiz “bambu” ile eşlikçi olarak soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu. İyi bir suşinin ilk ��artı kesinlikle pilavını doğru hazırlamaktan geçiyor. Arzu Yurtseven’in ipuçları içeren pirinç hazırlama reçetesi sayfalarımızda elbette. Haydi hazırsanız; lezzet yumağı içinde yuvarlanmaya başlayalım…
Sushi Tarifleri
HAVUÇ TARATORLU, KARİDESLİ SUŞİ Şunlara da göz atın;