ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ ACILI, TONLU VE YENGEÇLİ SUŞİ

Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi

Acılı, tonlu ve yengeçli suşi

Sevgili Arzu Yurtseven’den gerçek Uzak Doğu lezzetlerini evinize taşıyacağınız efsane suşi lezzeti..

Farklı tatlar denemek isteyenler için yengeç salatası ve ton balıklı salata tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 avuç suşi pilavı 
  • 1/2 yaprak nori 
  • 1-2 adet yengeç surimi
  • 1 kutu ton balığı konservesi
  • 2-3 adet kornişon turşusu (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos (Sriracha)
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 1/2 tatlı kaşığı susam yağı
  • Kırmızı pul biber veya kırmızı biber (İnce kıyılmış)

Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi Nasıl Yapılır?

  • Yengeç surimiyi ince ince küçük parçalara ayırın ve ton balığı ile karıştırın.
  • Kornişon turşusunun suyunu süzerek bu karışıma ilave edin. Son olarak soya sosu, susam yağı, acı sosu ve mayonezi ekleyerek karıştırın. 
  • Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  • Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.
  • Norinin arkasını çevirin ve tonlu-yengeç karışımını bol miktarda pilavın üzerine yayın. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  • Çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın. 
  • Üzerini kırmızı biber veya pul biberle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!