Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi

Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi
09 Kasım 2020

Sevgili Arzu Yurtseven’den gerçek Uzak Doğu lezzetlerini evinize taşıyacağınız efsane suşi lezzeti..

Farklı tatlar denemek isteyenler için yengeç salatası ve ton balıklı salata tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi için

Malzemeler

  • 1 avuç suşi pilavı 
  • 1/2 yaprak nori 
  • 1-2 adet yengeç surimi
  • 1 kutu ton balığı konservesi
  • 2-3 adet kornişon turşusu (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos (Sriracha)
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 1/2 tatlı kaşığı susam yağı
  • Kırmızı pul biber veya kırmızı biber (İnce kıyılmış)
Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi

Nasıl Yapılır

  1. Yengeç surimiyi ince ince küçük parçalara ayırın ve ton balığı ile karıştırın.
  2. Kornişon turşusunun suyunu süzerek bu karışıma ilave edin. Son olarak soya sosu, susam yağı, acı sosu ve mayonezi ekleyerek karıştırın. 
  3. Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  4. Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.
  5. Norinin arkasını çevirin ve tonlu-yengeç karışımını bol miktarda pilavın üzerine yayın. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  6. Çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın. 
  7. Üzerini kırmızı biber veya pul biberle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo