ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ FAVALI MANTAR SUŞİ

Favalı Mantar Suşi

Favalı mantar suşi

Sevgili Arzu Yurtseven’in yorumuyla favalı mantar suşi lezzeti.

Alternatif olarak klasik sushi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Favalı Mantar Suşi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 avuç suşi pilavı
  • 1/2 yaprak nori 
  • Fava
  • 4-5 adet mevsim mantarı
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı susam yağı
  • 1/2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 kahve fincanı soya sosu
  • Çıtır soğan (Marketlerde satılmaktadır)

Fava için

  • 1 avuç kuru bakla
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Favalı Mantar Suşi Nasıl Yapılır?

  • Fava malzemelerini bir tencereye alarak baklalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Gerekirse su ilave edin ve soya sos nedeniyle tuzu çok az kullanın. Rondodan geçirdikten sonra bir tabağa alın. Favanın kıvamı yoğun olmalıdır. 
  • Mantarları temizleyip ince ince doğrayın ve bir tavaya alın. Önce yüksek, sonra kısık ateşte pişirin.
  • Mantarlar suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve susam yağı ekleyin. Soya sos ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Son olarak tereyağını ekleyerek mantarları çevirin ve soğuması için kenara alın.
  • Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  • Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.
  • Pilavın üzerine 1 tatlı kaşığı çıtır soğan serpiştirin ve pilava yapışması için hafifçe kaşığın tersiyle bastırın.
  • Norinin arkasını çevirin ve içine fava ile mantarı yayın. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  • Çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın. Mantarla süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!