ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ PANCARLI SOMON SUŞİ

Pancarlı Somon Suşi

Pancarlı somon suşi

Sevgili Arzu Yurtseven’den pancar ile renklendirilmiş nefis somon suşi tarifi..

Pancar sevenler için pancar carpaccio ve soğuk pancar çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Somon Suşi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 avuç suşi pilavı (Beyaz/pancarlı pilav)
  • 1/2 yaprak nori 
  • 1 dilim füme somon
  • 1 adet salatalık (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet marul veya atom yaprağı
  • 2-3 yaprak taze reyhan (İnce doğranmış)

Pancarlı meze için 

  • 1 adet pancar
  • 1 yemek kaşığı mayonez (Pancarın büyüklüğüne göre artabilir)
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 küçük diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz (Çok az miktarda)

Pancarlı Somon Suşi Nasıl Yapılır?

  • Pancarı iyice yıkadıktan sonra haşlayın. Suyunu ayırdıktan sonra rendeleyin ve suyunu sıkarak bir kaba alın. (Pancar suyuyla pembe suşi pilavı yapabilirsiniz.)
  • Meze için gerekli diğer tüm malzemeleri de pancara ekleyerek karıştırın.
  • Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  • Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın. 
  • Norinin arkasını çevirin ve sırasıyla pancarlı mezeyi, somonu, bir ya da iki parça salatalığı ve marul yaprağını içine yerleştirin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  • Sardığınız roll’u bir kaba yaydığınız reyhana bulayın ve çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!