ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ SUŞİ PİLAVI

Suşi Pilavı

Suşi pilavı

Sevgili Arzu Yurtseven’in tarifiyle suşi pilavı hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, nefis susi pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak gerçek sushi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Suşi Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı suşi pirinci 
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi 
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz (Soya sosu nedeniyle çay kaşığının ucu ile)

Suşi Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Pirinci akan soğuk su ile berraklaşana kadar yıkayın. (Bu kısım dakikalarca sürebilir, sakın acele etmeyin. Ne kadar iyi yıkanırsa suşi pilavı o kadar lezzetli ve kıvamlı olacaktır.)
  • Yıkadığınız pirinci oda sıcaklığını da göz önünde bulundurarak; yazın 30 dakika, kışın ise 45 dakika soğuk suda bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdükten sonra 10-15 dakika daha bekletin.
  • Pirinç şiştiği için ilk başta kullanılan bardak ölçüsünü geçecektir.
  • Kullandığınız ölçüden daha büyük bir bardak veya kase ile tekrar ölçün ve aynı ölçüde suyla birlikte tencereye alarak önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirin.
  • Suyunu çekip dibi tutmadan altını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Sirke, şeker ve tuzu bir kaba alarak karıştırın. 
  • Islatılmış bir spatula yardımıyla pirinci cam bir kaba aktarın ve sirkeli karışımı üzerine dökerek pirinci ezmeden hafifçe karıştırın.
  • Sirkeli karışımı her yana yayın ve bir yelpazeyle pirincinizi soğutun. 

Susi Pilavı Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Daha şık ve daha lezzetli bir suşi pilavı için sebze veya baharatlardan yararlanabilirsiniz.
  • Haşlama suyuna koyacağınız zerdeçal ile sarı, ıspanak tozuyla yeşil, havuç suyuyla turuncu ya da pancar suyu ile pembe pilav elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!