Baklavadan Sıkılanlara Özel 15 Bayramlık Şerbetli Tatlı Tarifi
Şerbetli tatlılar nasıl yapılır? En sevilen şerbetli tatlılar nelerdir? İşte, Bayrama özel olarak sunulan birbirinden lezzetli ve kolay 15 nefis şerbetli tatlı tarifi

Kurban Bayramı tüm bereketiyle geldi çattı. Bu sene kalabalık sofralar kuramasak da, bayram coşkusunu evlerimizde yaşatacak birbirinden lezzetli tatlı önerilerimizle sizlerleyiz. Bayramın vazgeçilmezi haline gelen ve okuyucularımız tarafından çok sevilen şerbetli tatlıları sizler için yazımızda derledik. Okuyucularımız tarafından en çok sevilen şerbetli tatlıları, püf noktaları ile birlikte kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu sene baklava yerine daha pratik tatlılara yönelmek isteyenler için, işte bayrama özel 15 nefis şerbetli tatlı tarifi:

  1. Bülbül Yuvası


Listemize Türk mutfağının en özel tatlılarından biri olan bülbül yuvası ile başlıyoruz. Rulo haline getirilmiş hamurun ceviz ile doldurulmasıyla sunulan bülbül yuvası tatlısını hazırlamak 20, pişirmek ise 25 dakikadır.

  1. Hanım Göbeği


Un, yumurta ve şerbet ile hazırlanan hanım göbeği, Osmanlı'dan miras kalan lezzetlerden biridir. Yuvarlak bir şekilde hazırlanan hamurun ortasına delik şekli verilir. Hamurlar kızartıldıktan sonra şerbet ile servis edilir.

  1. Ekmek Kadayıfı


Arta kalan ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Hazırladığınız ekmek kadayıflarının arasına kaymak eklemeyi unutmayın.

  1. Revani


Bayram tatlıları denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri de revanidir. Hazırlaması 20, pişirmesi 15 dakika olan revaniyi; limon, havuç ve portakal ile tatlandırabilirsiniz.

  1. Kaymaklı Künefe


Hatay mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan künefeyi evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Ana malzemeleri tel kadayıf, kaymak ve şerbet olan künefe, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofraların baş köşesindeki yerini alır.

  1. Burma Kadayıf


Bayram sofralarında sık sık yer verilen kadayıfı, bu kez antep fıstığı ile buluşturuyoruz. Fıstıkla doldurulan kadayıfları rulo haline getirdikten sonra, size yalnızca bu lezzetin pişmesini beklemek kalıyor.

  1. Sarı Burma Tatlısı


Bu bayram baklava yerine farklı bir tat denemek isteyenler için sarı burma tatlısını öneriyoruz. Hem görünümü, hem de lezzetiyle baklavayı aratmayan sarı burma tatlısını, ince çekilmiş ceviz ile doldurabilirsiniz. Sarığı burma tatlısı olarak da bilinen bu lezzet, Adıyaman ile özdeşleşmiştir.

  1. Server Paşa Tatlısı


Saray mutfağından günümüze kadar ulaşan nefis bir tatlıyla listemize devam ediyoruz. Bayat ekmek, süt, şerbet ve kaymak ile hazırlanan server paşa tatlısı için bayram sofralarınızda büyük bir yer açın.

  1. Karakuş Tatlısı


Görünümü ile baklavayı andıran karakuş tatlısı, Adana mutfağına özgü bir tatlı çeşididir. İç harcı ceviz ile doldurulan yufkalar, baklavaya göre daha kalın ve çıtır bir şekilde sunulur. 

  1. Vezir Parmağı


Hem ismi, hem de lezzetiyle büyük bir ilgi çeken vezir parmağı tatlısı da bayramda sunulan tatlılardan biridir. Ana malzemeleri un, nişasta ve tereyağı olan vezir parmağını, kızarttıktan sonra şerbet ile tatlandırabilirsiniz.

  1. Taş Kadayıf


Şerbetli tatlılar konusunda oldukça başarılı olan Adana yöresinden bir önerimiz daha var. Yassı kadayıfların ceviz ile doldurulmasıyla hazırlanan taş kadayıfın hazırlaması 20, pişirmesi ise yaklaşık 30 dakikadır.

  1. Cevizli Mini Kadayıf Tatlısı


Bayramda hazırlayabileceğiniz mini cevizli kadayıflar oldukça güzel görüntülü ve lezzetli bir alternatif olacak. 

  1. Damla Tatlısı 


Bayram sofralarına çok yakışacak bir tatlı tarifimiz var. Yumuşacık hamur ve şerbetle hazırlanan bu tatlının dışı irmiğe bulanır. Fırında pişirilen tatlılar şerbetle birleştirildikten sonra sofralardaki yerini alır.

  1. Midye Tatlısı


Midye tatlısı, iç harcı antep fıstığı ve ceviz ile doldurulan şerbetli bir tatlıdır. Yapılışı cevizli baklavaya benzeyen bu tatlı, özellikle bayramlarda ve kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Görüntüsü ve lezzeti ile bayram sofralarınıza çok yakışacak. 

  1. Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare


Şekerpare Türk mutfağına Osmanlı zamanında giriş yapmış, şerbetli bir hamur işi tatlısıdır. Klasik şekerpareye lezzetli bir alternatif. Kakaolu ve haşhaşlı şekerpare lezzet dengesi ve uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Bayramda farklı bir lezzet arayanlar bu tarifi mutlaka denemeli. 

Ağzınızın tadının hiç bozulmayacağı ve bol kahkahalı bir bayram geçirmeniz dileğiyle..

Şunlara da göz atın;

  1. Bayram için et yemekleri
  2. Ev yapımı baklava tarifleri
  3. Geleneksel bayram yemekleri
  4. Hangi etten hangi yemek yapılır?
  5. Bayram için şerbet tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?