ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ YALANCI PATLICAN DOLMA

Yalancı Patlıcan Dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yalancı Patlıcan Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 3 soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3-4 kiraz domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Yalancı Patlıcan Dolma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların saplarını kesip içlerini oyun. Patlıcanın içlerini bir tavaya alıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  • Bütün patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletip çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun.
  • Patlıcan içleri, pirinç, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın. 1 bardak su ilave edip arada bir karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
  • Patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurun. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve patlıcanların ağız kısımlarını domatesle kapatın.
  • Patlıcanların dip kısımlarına bıçakla küçük bir çentik atın ve tencereye yerleştirin. 1 bardak su ekleyip tuz serpin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Dilerseniz, kurutulmuş patlıcan dolmasını da deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!