ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ YAHNİ

Yahni

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yahni Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg parça kuzu eti
  • 20 iri boy arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • Tuz

Yahni Nasıl Yapılır?

  • Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun.
  • Etin bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip pişirmeye devam edin.
  • İri parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Tuzla tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Farklı bir tat arıyorsanız, lezzetli ve pratik soğan yahni tarifini deneyin.

İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.