ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ PAZILI KUZU KAPAMA

Pazılı Kuzu Kapama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Kuzu Kapama Tarifi İçin malzemeler

  • 6 parça kemikli kuzu eti
  • 4-5 sap taze soğan
  • 4 pazı yaprağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 45 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Pazılı Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?

  • Tavada tereyağını eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın.
  • Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın.
  • Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan klasik kuzu kapama tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!