ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ KAYMAKLI BEYAZ ÇEVİRME TATLISI

Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 lüle kaymak (200 gr)

Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın. (Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur.)

Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın. Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!