ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ MANTARLI BORANİ

> MANTARLI BORANİ
4 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı borani tarifi için malzemeler
  • Yarım kg mantar Yarım limon 4 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kg süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı nane 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz
Mantarlı borani Nasıl Yapılır

Mantarları yıkayıp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. İnce ince dilimleyin. 

Tavada sıvıyağı kızdırıp mantarları kavurun. Tuz ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin. Mantarları süzgece alıp yağını süzdürün. Süzme yoğurdu derin bir kaba alıp biraz çırpın. Mantarları ekleyip karıştırın.

Başka bir tavada tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Yoğurtlu mantarın üzerine naneli sıcak tereyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.