ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ YEMEKLERİ KARALAHANA ÇORBASI (TRABZON)

Karalahana Çorbası (Trabzon)

Kış sebzesi olarak bilinen karalahana, ülkemizde en çok Karadeniz'de yetiştirilir. Çorbasıyla meşhur olan bu besin, pilav ve salataların içinde de kullanılır. C vitamini bakımından zengin olduğu için, kalp hastalarına önerilen besinler arasındadır. Sindirim sistemini düzenleyerek, depresyon ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde  önemli bir rol oynar. Trabzon ile özdeşleştirilen karalahana çorbası, ayda bir kez tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını da büyük ölçüde azaltır. Malzemeleriniz hazırsa, karalahana çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Karalahana Çorbası (Trabzon) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet karalahana
  • 200 gr haşlanmış barbunya
  • 2 soğan
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 acı kuru kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Karalahana Çorbası (Trabzon) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak karalahanayı ince ince doğrayın ve üzerine tuz serpip biraz ovun.
  • Bu esnada tereyağı ile zeytinyağını tencerede ısıtın. Üzerine önceden doğranmış yemeklik soğanları ekleyip soteleyin.
  • Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. Karışımın içerisine 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Karalahanalar yumuşayınca kırmızıbiber, barbunya ve mısırı ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Karalahana çorbasını, ev yapımı mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Karalahana Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karalahana ve mısırın taze olmasına özen gösterin. Böylece çorbanızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce karalahanayı mutlaka tuz ile ovun. Bu sayede acı tadını önleyebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamlı olması için karalahananın yumuşadığından emin olun.
  • Çorba kaynamasına rağmen karalahanalar yumuşamadıysa, üzerine azar azar su ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Karalahana Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Kemik gelişimini destekleyen karalahana çorbasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Siz de sofralarınızda popüler çorba tariflerine yer vermek istiyorsanız, zengin besin değeriyle sunulan ev yapımı işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:24

Eşim Ordulu ve onlar bu yemeğe mısır koymuyorlar. Onun yerine çekinti(mısırı önceden çekiyorlar) koyuyorlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:29

Trabzon usulü kara lahananın olmazsa olmazı iç yağıdır. Eğer iç yağ olmazsa trabzon kara lahanası olmaz. Her kasaptan iç yağ tedarik edile bilir.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:38

kesinlikle mısır konulmaz, bir de içyağı olmadan olmaz. ayrıca bazıları biber yada domates salçası koyuyorlar, çok yanlış. sadece pişmeye yakın kurutulmuş acı biber konulabilir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!