İlibada Dolması

Afyonkarahisar’a özgü bu dolma tarifi ilibada yaprakları ile yapılır. Yöresel bir yapraktır, bulamazsanız eğer pazı ile de bu lezzetli tarifi deneyebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız ilibada dolması tarifinin detayları aşağıda.
Daha fazla dolma tarifi için kabak çiçeği dolması, bamya dolması ve balkabağı dolması tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

İlibada Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 3 demet ilibada (labada)
- 2/3 su bardağı ince bulgur
- 2/3 su bardağı göce
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İlibada Dolması Nasıl Yapılır?
- İnce bulgur ve göce karıştırılır.
- Tencereye sıvıyağın bir kısmı alınarak yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- Renk almaya başlayınca un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Göce ve bulgur ilave edilir. Su, karabiber, tuz ve kırmızı biber eklenerek pişirilir.
- İlabada yaprakları haşlanır.
- Yaprakların içerisine harç koyularak muska şeklinde katlanarak tencereye dizilir. Su eklenerek pişirilir.
- Küçük bir tavada yağ kızdırılır, salça, nane ve kırmızı biber eklenerek pişirilir.
- Pişen dolmaların üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR