ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KURULUK DOLMASI

Kuruluk dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruluk dolması tarifi için malzemeler

  • 8 kuru patlıcan
  • 8 kuru biber
  • 8 kuru kabak
  • 300 gr kıyma
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı tane sumak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı et suyu
  • Sıcak su

Kuruluk dolması Nasıl Yapılır

Kuru biber, patlıcan ve kabakları ayrı ayrı tencerelerde kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin. Sumağın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bekletin. Kıymayı geniş bir kabın içerisine alın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayarak kıymaya ekleyin. Pirinci yıkayıp ilave edin. Sarımsakları rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, salça, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon ve zeytinyağı ekleyin. Sumağı süzerek suyunu kıymaya ekleyin ve karıştırın. Kuru biber, patlıcan ve kabakların içlerini kıyma harcı ile doldurup tencereye dizin. Üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştirin. Üzerine et suyunu gezdirip bir tabak kapatın. Dolmaların üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyip önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.