ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KURULUK DOLMASI

Kuruluk Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruluk Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kuru patlıcan
  • 8 kuru biber
  • 8 kuru kabak
  • 300 gr kıyma
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı tane sumak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı et suyu
  • Sıcak su

Kuruluk Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kuru biber, patlıcan ve kabakları ayrı ayrı tencerelerde kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin.
  • Sumağın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bekletin. Kıymayı geniş bir kabın içerisine alın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayarak kıymaya ekleyin.
  • Pirinci yıkayıp ilave edin. Sarımsakları rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, salça, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon ve zeytinyağı ekleyin.
  • Sumağı süzerek suyunu kıymaya ekleyin ve karıştırın. Kuru biber, patlıcan ve kabakların içlerini kıyma harcı ile doldurup tencereye dizin.
  • Üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştirin. Üzerine et suyunu gezdirip bir tabak kapatın.
  • Dolmaların üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyip önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
  • Dilerseniz, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.