Kıbbe Siniye

Kıbbe Siniye
07 Temmuz 2025

İçli köftenin bir türü olan bu yemek kıbbe siniye adı dışında oruk adıyla da bilinir. Ortadoğu ülkelerinde yapılan bu kıbbıye siniye tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Klasikten vazgeçemeyenler için, tam kıvamında içli köfte tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıbbe Siniye için

Malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 500 gr çiğ köftelik bulgur
  • 500 gr çiğ köftelik kıyma
  • 2 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kıbbe Siniye

Nasıl Yapılır

  1. Çekilmiş dana etini ve çiğ köftelik bulguru karıştırarak hamur kıvamına gelene dek iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün.
  2. Tencerede zeytinyağı, kıyma ve ince doğranmış soğanı kavurun. İnci kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Geniş bir tepsiye hamuru ince tabaka halinde yayın. Üzerine kıymalı harcı yerleştirin. İkinci kat hamuru üzerine yayıp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
  4. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo