ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KIBBE SİNİYE

Kıbbe Siniye

İçli köftenin bir türü olan bu yemek kıbbe siniye adı dışında oruk adıyla da bilinir. Ortadoğu ülkelerinde yapılan bu kıbbıye siniye tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için ırok ve kızartılmış kıbbe tariflerine göz atabilirisiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıbbe Siniye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 500 gr çiğ köftelik bulgur
  • 500 gr çiğ köftelik kıyma
  • 2 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kıbbe Siniye Nasıl Yapılır?

  • Çekilmiş dana etini ve çiğ köftelik bulguru karıştırarak hamur kıvamına gelene dek iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün.
  • Tencerede zeytinyağı, kıyma ve ince doğranmış soğanı kavurun. İnci kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Geniş bir tepsiye hamuru ince tabaka halinde yayın. Üzerine kıymalı harcı yerleştirin. İkinci kat hamuru üzerine yayıp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
  • Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!