ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ IROK

Irok

Irok

Irok, oruk adı ile de bilinen Mardin usulü içli köftedir. Kızarmış dış bulgur katmanı içerisinde lezzetli harç ile yedikçe yediren ırok köftesi, yenibahar kişniş gibi baharatlarla zenginleştirilir. Oldukça lezzetli ırok tarifi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Afyon usulü göce köftesi ve Maraş usulü sömelek köfte tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Irok Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 150 gr çiğ köftelik et
  • ½ demet maydanoz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • 1 çay kaşığı kişniş 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 600 gr ince bulgur 
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ

Irok Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ tavaya alınır ve soğanlar yemeklik ince ince doğranarak kavrulur. 
  • Soğanlar renk alınca kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Pişen kıymalı harca maydanoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  • Bir yandan bulgur yoğurmak için bir tepsiye alınır. İyice yoğurulur arada bir kaç kaşık su eklenebilir. İçine et, yumurta ve baharatlar eklenir. 
  • Mandalina büyüklüğünde parçalardan bezeler yapılır.
  • Elinizi ıslatarak içerisi oyulur ve harç koyulur. 
  • Kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!