ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ DAVUT ÇELEBİ

Davut Çelebi

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Davut Çelebi Tarifi İçin malzemeler

  • 60 gr ince bulgur
  • 60 gr yarma buğday
  • 60 gr irmik
  • 1 iri soğan
  • Tuz
  • Kişniş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Davut Çelebi Nasıl Yapılır?

Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin. Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün. Soğanları ufak küp halinde doğrayın. Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın. Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!