Davut Çelebi

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Davut Çelebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Davut Çelebi için

Malzemeler

  • 60 gr ince bulgur
  • 60 gr yarma buğday
  • 60 gr irmik
  • 1 iri soğan
  • Tuz
  • Kişniş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Davut Çelebi

Nasıl Yapılır

Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin. Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün. Soğanları ufak küp halinde doğrayın. Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın. Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo