ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ AYVA AŞI

Ayva Aşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 orta boy ayva
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Ayva Aşı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları soymadan uzunlamasına dilimleyip çekirdeklerini temizleyin. Etlerin pişme süresi kadar limonlu suda bekletin.
  • Soğanları soyup kıyın. Yağı bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri ilave edip yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Gerekirse çok az su ilave edin.
  • Salça ve baharatı  ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ayvaları ilave edip sadece 1-2 dakika pişirin.
  • En son nar suyunu ekleyip ocaktan alın. Pilavla sıcak servis yapın.

    Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!