ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ALLUCİYE

Alluciye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Alluciye Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı yağı
  • 1 soğan
  • 3 taze soğan
  • 1 kabak
  • 7~8 dal maydanoz

Alluciye Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencerede etleri kendi suyuyla kavurun. Zeytinyağı ve ince doğranmış soğanı ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış taze soğanları ekleyin. Ardından ufak doğranmış kabakları da ekleyip yarım su bardağı su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Son olarak üzerini bol miktarda ayıklanmış maydanozla kaplayıp ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!